Tomtkryss

Från byn Mundardi och  huset där Ms familj bor såg vi minst sex stycken gamar häromdagen och från deras gårdplan, det vill säga ett riktigt tomtkryss; gåsgam. De tog termik en bit bort och seglade snyggt högre och högre. Inga bilder för en mobil och inte den vanliga kameran heller. Trots det en suddig bild tagen m vidvinkel.

Tomtkryss
, för en skådare är det de fåglar man kan notera utan att lämna tomten. 

 

Borg och stad

Andra dagen på det nya året och vi tog en promis runt i staden, Jaisalmer. Det är inte någon stor stad så vi tog vägen genom bazar-/marknadsgatorna. Vi passerade fina gamla kvarter med gamla stadspalatslika hus. Och snart var vi uppe i borgen. Minst fyra portar passerade vi innan vi kom upp till det lilla torget, hubben, med palats och inte långt till tempel. Så småningom  landade vi på ett roof-top café, beställde te och pannkakor med banan och fick en paus på ett par timmar från busslaster av turister.
Två sevärdheter avverkade vi på em; AmarSagar och BahdaBagh, tempel respektive begravningsplats för maharadjor;  
  

Och nu väntar vi på tåget till Jodphur, nattåget. Sedan vidare imorron till Mumbai och sedan Goa. Vi återkommer.

Sam dunes

I går kväll for vi till Jaisalmers hot spots, Sam dunes, de stora sanddynerna. Vi kom fram lagom till solnedgången och vi var inte ensamma, hundratals turister, de flesta inhemska, hade samlats härute för att se solen försvinna. En fredagkväll och ledig nyårshelg betyder goda affärer för alla kamelägare som fraktar ut dem på sanddynerna.
I anslutning till dynerna har man tält-camper för att hysa alla turister, camper som för tankarna till flyktingläger.
Vi for tillbaka till Jaisalmer.