Soluppgång

Här går solen upp vid sjutiden och det är den tid då hundarna bossar över stranden, och de är många. Hundarna i Goa verkar var betydligt mer välmående än hundarna i Rajasthan. Hundarnas välmåga är ett mått på samhällets välmåga, sa min vän Mohan vid något tillfälle. 

Stranden vaknar dock rätt fort, ett par fiskebåtar drar iväg, några joggare, en kvinna tar vatten ur havet i plastflaska (souvenir?) och yogadamer kommer med sina mattor. En ny dag i Goa har grytt. 

   

Kokosnötstider

Är det skördetider för kokosnötter nu? Här dunsar det med jämna mellanrum, kokosnötter faller, och det från hög höjd, och dunsar i backen eller på hyddornas tak. Det gäller att inte stå ivägen. Ett par kilo från 8 – 10 meters höjd inger respekt. Även de stora palmbladen fälls och dråsar ner i backen, inget dalande inte och de är imponerande med sina 2 – 3 meter och något kilo. Inget man vill få på sig. Här är de två nötter som dunsade i backen vid vår stuga i går kväll. 

   
Kokospalmen är en viktig gröda; kokosfett, -mjölk, -kopra, fibrer och tillslut timmer. Allt används, även bladen för inhängnad och taktäckning.