The Winter Ale

Nu är det tid för julöl. Alltid så fascinerande att pejla utbudet, och det är stort. Först ut är Remmarlöv Gårdsbryggeri och en organic Ale. Kornmalt humle och jäst är det som behövs för att få till en riktigt god Winter Ale. Bra, lagom beska och en rostad malt som ger tyngd. Inget fruktigt utan bara en känsla av bröd och då knäcke. Suverän.

Den här tycker jag ska finnas med på julbordet i år. Så jag ger den klart godkänt. Made in Skåne står det dessutom på etiketten.

Jämtlands Bärnsten

Bärnsten från Jämtland är en öl och ingen gammal fossil. Och en god, mild och lagom öl. En lager som passar bra en novemberlunch i Millesgårdens bistro. Rostbiff av kalv med allt. Ett bra sammanhang för denna gyllene dryck,

God sötma och lagom beska som omväxling till all IPA o APA. Fyra kapsyler av fem möjliga.

Drömmar om vår

Vecka 44, 2021 och veckans bild
Jo, det är skollov här i Skåne denna vecka. Ett besök i Helsingborg gav en hint. Barn/ungdomar på stan och barn i sällskap med föräldrar. Säkert ett välkommet avbrott i vardagen.
Men här är det veckans bild och nu sen em när mörkret faller fastnade jag för den här bilden; anemoner som blommar i motljus. Det är några månader tills vi får uppleva detta igen. Jag kunde bero inte motstå. De är så glänsande i vårsolen och visar sin allra bästa prakt i värmande solstrålar. Visst kan det Vera härligt att drömma om vår när höstrusket nu tar ett grepp om oss. Samtidigt så kolla in alla ljusfester; Landskrona har startat med upplysta parker mm, Helsingborg ordnar ljus på Sofiero mfl.

Klimatmötet i Glasgow COP26 – följ nyhetsflödet – protestera – stöd Fridays for Future.
Bli medlem i Naturskyddsföreningen – gör nåt.