Fetärna i palm

Veckans bild, vecka 5 2022
Ytterligare en tärnart från Bird Island, en fetärna. Den har varit med förr men det skadar inte att ge er ett till foto av denna speciella tärna. Den kikade fram från sin palm och verkade inte det minsta rädd. Dock visar forskning att pulsen ökar markant för dem när fara (man med kamera tex) närmar sig.
Jag tog bilden snabbt och lämnade den sedan ifred, så jag tror det var ok. Och så fick jag en trevlig bild.
Tri-X från 1987 Seychellerna.

Pivot – Citra

En single hop IPA från Alefarm bryggeri. Och det här är en härlig brygd, minst lika fin som den förra fr Alefarm som jag provat, Shine IPA, 21/2. Pivot har en god beska, fint skum och likaledes doft. Även denna brygd på korn- vete- och havremalt. Bra sötma och frisk i kroppen, tydlig frukt och inte så det stör. En riktig goding.

Hornugglor i Munkebäck

Äntligen, en hornuggla!
En bit utanför Landskorna finns ett skogsparti – Munkebäck. Från början en planterad tallskog för att hindra sandflykt. Senare en del avstyckat till fritidshus och nu friliggande villor. Och så finns det en del av tallskogen kvar. Här samlas några bortflyttande ugglor – hornugglan. En stillsam krabat som hänger dagtid i täta granar och annat lämpligt. Så typisk med sina två rejäla tofsar. Här skulle finnas några typ tre, fyra, fem stycken men vi såg bara en av dem. Dagens gråmula väder och allt granris framför var den svårfångad. En bild blev det trots allt och här är den:

Fler Noddy

VECKANS BILD vecka 4, 2022

De var så fina dessa Noddy när de satt på marken. Här häckade de inte utan deras reden var lite mer avskilt. Och så när man kommer för nära blir det kaos i flocken. Bird Island gör verkligen skäl för namnet. Ett paradis för stressade människor och även för dessa Noddy terns.
Svartvitt Tri-X och sedan scannat.

Shine ipa

En mild skön IPA med doft, skum och lagom touch av beska. Lite av sockerdricka, och då inte på ett negativt sätt utan ett lyft. Malten är både av korn, vete och havre och det gör också det hela väl milt. Lite av tallbarr, inte så mycket inställsamt fruktigt. En dansk öl brygd av Alefarm i Greve. Snygg burk. Och slogan; Let the light shine.

Två bruna noddy

VECKANS BILD vecka 3 2022

Här kommer ytterligare bilder på denna tärnliknande fågel, noddy. Två stycken balanserande på bladet av en kokospalm. Brun noddy. Visst är det lite rufsigt i palmkronan men här finns några mjuka linjer som gör bilden lite mer intressant. Och att det finns något för ögat att följa. Bilden är från Bird Island och tagen 1988. Svartvitt och skannat. Undras om man får nytta av sin förstoringsapparat igen.
Jag har en Leitz 1C med ram o klocka + skålar mm – full utrustning. Kläm in en kommentar om du är intresserad!

Brun noddy

VECKANS BILD vecka 2 2022

Här en bild från Seychellerna och Bird Island. Det var 1988 som vi passerade Seychellerna på väg hem från Zambia. Här vid den smala landningsbanan satt en mängd noddy terns, eller brun noddy i träden med långa smala barr. Så här i svartvitt ger det en grafisk effekt som påminner om en kinesisk gammal målning.
Bird Island var en magisk upplevelse, “once in a life time” typ.

Sångsvan på betåker

Veckans bild, vecka 1 2022
Första bilden på det nya året, God fortsättning alla!
Och när solen visade sig häromdagen blev sångsvanarna på betåkern uppspelta. De trumpetade mer än vanligt och visade upp sig för varandra. Här landar tre för att göra de övrig ca 60 sällskap.
Snygg diagonal i bild, och så fint ljus.

Ha det gott och 2022 ska bli ett år med många “Veckans bild”.