Måkläppen i november

Gråsäl och skarv på sandreveln längst ut på Måkläppen.

Veckans bild vecka 45, 2022

En blåsig dag i november med en sol bakom molnen som tidvis visade sig. Bra fika längst ner på udden bakom några ruggar av strandråg. Och visst fick vi syn på sälarna. Både knubbsäl och gråsäl. Den som nyfiket visade sig var en gråsäl med sin karakteristiska profil. I bakgrunden sitter alla skarvarna, torkar sina vingar och vilar efter dagens fiske. Mellan skarvarna och bakom ligger ett helt gäng med säl, svåra att se men de var många och de tog det lugnt.

Bilden med en tredjedels himmel, inflygande skarv och någorlunda skarp säl. Hygglig. Har man nu kånkat kamera med tele så måste man ju ta några bilder. – Fler kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

40 ÷ = 5