Måkläppen, 3

Sandlöpare i det grunda lagunvattnet
Med huvudet kallt
Sandlöpare, så fina

Veckans bild, vecka 46, 2022

Här kommer ytterligare bilder från vår tur till Måkläppen. Den där blåsiga men ändå fantastiska dagen där ute på revlarna. På återvägen dök det plötsligt upp ett gäng vadare – sandlöpare. 10 – 12 st som höll sina huvuden kalla genom att söka föda i det grunda vattnet. Så fina. Och deras vita fjädrar lyste upp i strandkanten. svårt med skärpan dock i den gråa dagern.

Jag tog med tre bilder för att visa hur aktiva de var. Försökte också beskära bilderna så de blir lite mer intressanta. Visst är det väl fint med vadare. Många av arterna är inte så skygga och de är lie lättare att fånga på bild. Sandlöparen har sina häckningsplatser i norr på gränsen till Arktis och det gör att de inte har mött många människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

7 × = 70