Sista dagen i Vilenaykanpatti

Tidig morgon, solen ger en morgonrodnad som jag inte sett förr. Kanske för att det är tidigt och jag är uppe tidigare än vanligt. Det är tyst och stilla – nej inte då. Men lite mindre ljud än vanligt.
Och dagen tillbringade jag med att vandra ut, kika fågel och natur. En uggla! Eurasien Eagle Owl.
Och lunch på Menaksi Bavahn i Batlagundo. Regn på hemvägen men med bra skydd bakpå Enfielden.
Middag hos Mohan.
Imorron drar jag iväg härifrån, tidigt, för att hälsa på en annan organisation, TEDE-trust och Mr Ranganathan. Hans organisation är inriktade på ekologisk odling och marknadsföring av ekoprodukter.
Och sedan vidare till flygplatsen i Chennai fvb hem till L-A
Ett och annat inlägg till kommer, om ett par dar eller så.
Lite summering och några bilder jag bara måste få dela med mig av blir det.
Ha det tills dess.

20140224-164035.jpg

Det byggs

Hela Indien är en enda stor arbetsplats. Det byggs vägar, stor fin väg förbi Batlagundo, fyrfiligt från Madurai till Dindigul osv. Även här i byn byggs det. Ena dagen en tom tomt, någon dag senare står huset där. Sedan är det mycket kvar naturligtvis, invändigt ska fixas och utvändigt ska putsas.
Det är kvinnor från kolonin som bär tegel och murbruk. Männen murar och gör andra dagsverken på bygget.
I området där jag bodde, Thiru Nagar byggs det också och det är inte sig riktigt likt. Jag har sett “mitt hus” på håll, det räcker.

20140224-070535.jpg

Albins på besök

Igår, söndag var folkhögskolan Albins på besök. Ett gäng unga vuxna med sin lärare kom på besök. De går en ettårig kurs som handlar om global rättvisa som har mycket utgångspunkt i den fackliga rörelsen.
De fick veta mycket om Cirhep och dess verksamhet.
En rundtur till olika projekt avslutades med en träff med en kvinnogrupp som odlar och saluför olika hirs och sorghumsorter. De var en grupp på tio kvinnor som kom för att träffa oss. De har lyckats väl i sina affärer och var mycket tacksamma för all hjälp de fått från Cirhep.

20140224-055451.jpg