Några andra böcker i cirkeln

Vadensjös bokklubb/cirkel har läst några böcker nu. Två är presenterade i bloggen och några kommer här lite mer kortfattat;

En man som heter OveFredrik Backman
En roman om att vara olycklig pensionär i Sverige idag – men är det verkligen så? Lite rolig och lite sorglig och med ett perspektiv på generations och kulturkrockar. Som sagt, rätt rolig med en allvarlig underton.

FallvattenMikael Nemi
En annorlunda roman, en katastrof inträffar utmed den norrländska älven. Det ställer allt på ände och tar fram både ont och gott hos människor. En spännande, kuslig läsning.

Kaffe med rånCatharina Ingelman-Sundberg
Ytterligare en bok om att vara pensionär. En skröna som piggar upp. En still undran – hur lyckades dessa pensionärer få plats på ett äldreboende? Men kul läsning och ja – en skröna. Det kommer tydligen en fortsättning.

För mycket lyckaAlice Munro
Novellsamling med sorgliga livsöden, en samling med fokus på kvinnor och de livsöden som drabbar dem. Formatet, korta historier gör boken överkomlig, men de sorgliga livsöden som är genomgående i boken gör den svår/tung och samtidigt jobbig att ta sig igenom.

Två av böckerna
Två av böckerna

Trädgård i april

Våren är tidig i år och nu njuter vi av alla vårens blommor. Snart ska potatisen sättas också – den ligger i en låda i köket och förgror. Vårat woodland har invaderats av scilla och det tycker vi är ok, de står sig bra mot vitsipporna. Både vit- och gulsippor blommar stort nu medan blåsipporna är på tillbakagång. De vi har, har funnits här i 30 år så de bör vara “den äkta varan”. Efter lite ogärspyssel, förberedelser för potatisar tog vi in lite av körsbärsträdets storknoppade kvistar. De kommer att slå ut lagom till påsk inne i stugvärmen. Och de där ute i trädgården kommer nog bara några dagar efter.

Acoldae, vårt japanska körsbär
Acoldae, vårt japanska körsbär

Påskliljor i olika modeller
Påskliljor i olika modeller
Glad påsk!
Glad påsk!
Bergenia på G
Bergenia på G
Mahonia också på G
Mahonia också på G
Tulpan, modell vild/botanisk - passar bra i vårt woodland
Tulpan, modell vild/botanisk – passar bra i vårt woodland
Scilla, fin men de får inte ta över undervegetationen i woodlandet
Scilla, fin men de får inte ta över undervegetationen i woodlandet
Scilla och vitsippa - snygg kombination
Scilla och vitsippa – snygg kombination