Melleruds utmärkta pilsner

Mmmm, den är utmärkt, och när man sagt det, så kommer alla men;
Lite väl snäll
Något vattnig
Ingen sensation
Humlen ordinär
Men trots det, den duger och passade gott till vår söndagsmiddag; kyckling, rostade potatis och mycket grönt.
Melleruds har anor från början av 1900-talet och nu när produktionen återupptas då är det inte något litet bryggeri utan Spendrups som gör jobbet.

IMG_4171.JPG

Ingrid Marie

Vi fick inte så mycket äpplen i år, som jag skrev om häromsistens, men här kommer ytterligare ett undantag; Ingrid Marie, äppelträdet vid vår entré. Det är ju ett vinteräpple så det ska vi lagra ett tag för att det ska få den rätta smaken. Visst är de väl fina där de hänger ut över trädgårdsgången.

IMG_4167.JPG

Rååns dalgång

Spännande utflyktsmål här i krokarna är våra åars dalgångar. Så här i hösttid är det än mer magiskt och när regnet hänger i luften ger det hela miljön en mycket häftig höstkänsla. Det blev Råån i torsdags och några stämningsfulla bilder.
Till saken hör att jag hjälpte min kollega på skolan (Cultura), med lite ekologiska studier med en Na 1:a. Trevliga och energiska men lite av den trolska stämningen försvann dock.
Här en bild utan elever.

IMG_4102.JPG

Badrumsvyn

Nu på morronen är det kallt och dimmigt. Träd buskar och gräs är fuktiga, extremt fuktiga. Och utanför badrumsfönstret har en spindel fångat vattendroppar i sin väv som i motljuset sprider ljuset i alla riktningar. Det måste fotograferas, så här är bilden;

spindelväv i motljus och äpplen i bakgrunden
spindelväv i motljus och äpplen i bakgrunden