Bedarö Bitter

Bedarö ligger en bit utanför Nynäshamn, skyddar staden mot hårt väder och har gett namn till denna Ale. Och den är god, trots namnet Bitter har den en suverän beska och är inte så bitter. Här finns en aning av citrus, pomerans eller grapefrukt. En svag känsla av nejlika finns också om än bara i bakgrunden. En öl som har varit omtalad och som nu finns på många Systembolag. Bryggd av Nynäshamns Ångbryggeri med omsorg och kärlek, ett mikrobryggeri som startade sin produktion 1997 och då med just denna Bredarö Bitter.
Läs mer på deras hemsida;
www.nyab.se

IMG_4837.JPG

Birra Moretta

Birra Moretta, en italiensk öl som smakar bra, lagom beska och bra mälta, en öl som är traditionell och helt ok. Ricetta orginale.
1996 uppköpt av Heiniken, Moretti lever vidare men bryggs inte längre i Udine. Och i Sverige är det Spendrups som sköter marknaden.
Vi äter på Angela, en liten Italiensk resturang här i Vasastaden. God mat, jag tar en lasagne med kyckling och till en pastarätt ska man nog dricka vin, men Birra Moretta funkar bra.

IMG_4818.JPG

Stadsvandringar

Stockholmsbesök och besök hos dottern.
Bonnierskonsthall, nyöppnad 2006, och fräck i sin enkelhet, stram, luftig och ljus. Mitt i Vasastaden ligger Bonniershuset och en tillbyggnad till huset har blivit konsthall. Ett gott grepp. Idag är det utställningen Stadsvandringar, en blandad kompott, foton, video och lite till. Allt om städer i förändring är temat.
Konsthallschefen berättar kort om verksamheten och hälsar alla välkomna, sympatiskt.

IMG_4814.JPG

IMG_4810.JPG

IMG_4803.JPG