Djurholmen

Igår var det dags igen – ut i naturen. Vid Hjärnarp finns en skylt – Djurholmen – följ den och upptäck en fin högmosse på Hallandsås. Jag fick ett uppdrag att guida ett gäng 55+, en kurs på Munka folkhögskola (min gamla skola/arbetsplats). En bra vandring genom blandskog och fram till mossen. Väl framme – vilken känsla – det var nästan man kunde höra orrspelet ute på myr/mossen. Fast det är ju fel årstid, får återkomma någon tidig vårmorgon. Det lär finnas tjäder också.
Har du inte varit vid Djurholmen så åk dit någon dag få en skön promenad och upplev ett stycke unik natur.

mossen

Övedskloster och Vombsjön

Ska man plocka svamp och då sopp som Karl-Johan så är det Vombs fure som gäller. Så i onsdags drog vi iväg till skogs. Först landade vi vid Övedskloster – vi har köpt Rundvandringar av Karin Hoffman (superbra) och följde vandring 2 i den. Boken har undertiteln Evighetsträd, och det finns det gott om i omgivningarna runt Öved.
Vandringen går genom fina hagmarker, gammal lövskog men även genom slottets park. Väl nere vid Vombsjön hittar man också flertal imponerande träd med knotiga rötter, enorma pilar som lutar sig över stranden som palmer vid tropiska stränder. Och i onsdags var det nästan sommar.
Vi avslutade vår naturrunda med en snabb tur till Vombs fure för att kolla svampläget – besvikelse – inte en enda sopp och inget annat heller.

Oved01

Oved02panorama