Det var vi som var Mulvaneys

Författare, Joyce Carol Oates, hyllad och med bästsäljare som Blond. Oerhört produktiv och med romaner som filmatiserats. Vi var taggade och förväntansfulla inför vår bok för september; Det var vi som var Mulvaneys. De 500 sidorna med mikroskopisk text avskräckte föga. Men vad hände, det var bara en i gruppen som läst klart på en månad, vi andra tappade sugen efter; 30 – 100 -125 sidor typ. Vi som inte riktigt orkade vi var överens om att boken var mångordig. Vardagshändelser beskrevs över många sidor utbroderade i alltför många associationer. Kanske inte svårläst men snarare svårt att ge sig hän och uppslukas av eller ens fokusera på den.

Romanen är ett familjedrama som utspelar sig på landet på en gård norr om New York. En sorglig historia om en familj som lyckats bra men som på grund av trångsynthet, fördomar och allmän dumhet råkar i stor sorg och elände.

Vi som inte läst hela romanen har gett oss katten på att vi ska klara av det trots den dystra handlingen som kommer först senare i boken.