När sommaren kom

Veckans bild, vecka 32, 2020

Det är alltid fascinerande med vatten, som här när vågorna landar på sandstranden. Glitter i havets vågor och i fjärran syns Hovs hallar. Just det, vi är vid Laholmsbukten en av sommarens finaste dagar. Stranden omvandlas till parkeringsplats och folk kommer för en dag med lite svalka inlandet har temperaturer på 30 grader.

Havet är fotogeniskt sådana här dagar. Semester el hemester o livet leker.

Skörd

Nu kommer päronen i massor men pumpan är från ifjol. Så här i början av augusti är det en fantastisk tid för trädgården och allt som är lagom att skördas. Majsen är fin, bönor av olika slag och squash naturligtvis. Squash i en rotfruktspanna med morot och rödbeta, till det knaperstekt bacon eller shurizo eller kanske helt vegetariskt, det är magiskt.

Eller stek med chilliflakes i pannan m hög värme o lite smör.

Det är varmt och den här senaste veckan har hittills hållit sig runt de trettio. Lite ovant nu efter en juli med något sämre väder – kallaste någonsin typ. Men oroa er ej klimatförändringarna håller i sig.

Höj flygskatt, bygg inte Preem raff i Lysekil, demonstrera på fredagar och lev klimatsmart. Hemestra mera och ät mindre kött. Frågor på det?