Häckeberga

Veckans bild vecka 10, 2021
Det är visst vecka 13 nu, 29/3 – 4/4, så det blir några bilder till denna vecka. Jag börjar med den här:
Skogsmonstret i Häckeberga, eller om det är en kullfallen dinosaurie? Men fotad blev den. I motljus.
Häckeberga är ett naturvårdsområde som tillhör slottet med samma namn. Här är fin ädellövskog och varierande natur. Sjön ger också en dimension med gäss som guppar på vågorna, skäggdopping, vigg och en hel del andra arter. Vi var här nu i tisdags, 23/3, och vandrade runt hela sjön. Över oss trumpetade tranor och gässen förde väsen ute på sjön i full fart med sina vårbestyr.
En fantastisk dag med många fotografiska vinklar.
På min hemsida finns än fler foton; permagnuson.se

Vy över Öresund

Veckans bild, vecka 9, 2021
Här kommer så veckans bild en vecka sent – men väl värd att vänta på. Och det tog en stund att vänta in det rätta ljuset. Foto är mycket om att fånga det rätta ögonblicket och det gäller inte minst ljuset. Bilden tagen i början av veckan.
Den här vyn är tagen från Rönneberga backar utanför Landskrona och solen var på väg ner efter en solig vårdag. Jo, våren är på gång även om det snöat för ett par dagar sedan. Fälten är lite gulgröna och vänta på värmen nu – ljuset är tillbaka. Fälten böljar och den lågt stående solen förstärker böljorna och ger en röd ton till bilden. Dessa vågor uppstod under senaste istiden när hela landskapet omformades.
Uppe på dessa kullar hade våra förfäder god överblick så det är inte konstigt att bronsåldersgravarna ligger tätt uppe på Rönneberga.
En klar dag är backarna ett trevligt utflyktsmål med sikt över till Köpenhamn, ner mot Malmö, Lund och mycket annat.