Fältbesök i Trincomalee

trinc2002
Veckans bild vecka 24/15
Bilden med en samling tjänstemän (och kvinnor) i strandkanten är tagen i januari 2002. Och det är på östkusten av Sri Lanka. Vi är på fältbesök hos olika odlare längs kusten, varav en del ekologiska. Duktiga och energiska odlare. Det är Tamil-land, med hinduiska tempel, en annan kultur än den singalesiska lite längre söderut – för mig är skillnaden inte märkbar.
Det blir ett par intressanta dagar vid östkusten och även tid att svalka fötterna i Indiska Oceanen.
Då, 2002 verkade konflikten få en fredlig upplösning, men ack nej. Det blev ett blodigt slut och de Tamilska Tigrarna krossades och många civila dog. Det var i maj 2009. Sri Lanka har aldrig tillåtit någon oberoende utredning av händelserna och FN-tjänstemän med uppdrag att undersöka krigsslutet närmare får inte inresevisum.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

× 7 = 63