Hemma igen 

När man varit ute och rest har man alltid mycket att berätta. Min blogg har blivit min minnesbank och lite dagbok.

Indien är ett land, en nation och en federation. Liksom USA är Indien en nation uppbyggd av olika delstater. De olika delstaterna har stort självbestämmande med sina olika församlingar och val, en genuin demokrati. Och de olika delarna av landet har sina kulturer och ofta även språk. 

Rajastan vi besökte först är naturligtvis präglat av det kärva klimatet och konsten att klara sig på marginalen till Thar-öknen. Den mest västliga staden, Jaisalmer, har en lång historia och är fortfarande en levande stad även om turismen är ett inslag numera. 

Goa har en helt annan prägel. Turismen dominerar och här har charterindustrin ett resmål minst lika populärt som Thailand. Här finns både kultur och bad. Och en otrolig grönska som är raka motsatsen till Rajastans torra öken. Grönskan bidrar till den välmåga man  kan ana när man kommer till Goa och det hittar man även i delstatens statistik välmåga; sjukvård, utbildning löner mm

När vi anlände till Delhi kom även Roul Gandhi med sitt följe, numer  oppositionspolitiker.

Bild och fortsättning i morgon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 ÷ = 5