Jaisalmer Fort

Och nu kommer fortet, bilder på Jaisalmer Fort. Själva fortet uppe på bergskammen/klippan är en stadsdel i sig. Här lever människor och med den service de behöver; affärer, skolor, mm samtidigt som allt är väldigt turistanpassat med hotell, restauranger mm. Trots det får man en känsla av Tusen och en natt när man vandrar runt. Det stora intresset för borgen har också medfört problem, avloppsystemet är inte anpassat till så mycket människor och hela klippstaden/borgen höll på att undermineras – nu är det värsta åtgärdat men det återstår en del för att göra det mer långsiktigt hållbart.
Inom murarna, med sina 99 bastioner, finns några palats och många tempel. Det stora palatset, Maharajans är öppet för besök och denna skapelse i sju våningar är häftig. På taket har man en vidunderlig utsikt i alla väderstreck och här fladdrar Jaisalmers egen flagga. Mitt i smeten ligger ett av de sju Jaintemplen, det största. Hela templet är ett mästerverk i stenhuggeri.

Stora entrén, i tvär vinkel för att försvåra invation
Stora entrén, i tvär vinkel för att försvåra invation

Maharajans palats
Maharajans palats
Vy från palatset
Vy från palatset
Flaggan på taket och 360 graders vy
Flaggan på taket och 360 graders vy
Jaintemplet
Jaintemplet
och en bild till på Jaintemplet
och en bild till på Jaintemplet
Jaintemplets stenhuggeri
Jaintemplets stenhuggeri
Vinaffär som säljer allt utom vin
Vinaffär som säljer allt utom vin
Fortet från sydsidan
Fortet från sydsidan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

32 ÷ = 4