Alla inlägg av per

Fler Noddy

VECKANS BILD vecka 4, 2022

De var så fina dessa Noddy när de satt på marken. Här häckade de inte utan deras reden var lite mer avskilt. Och så när man kommer för nära blir det kaos i flocken. Bird Island gör verkligen skäl för namnet. Ett paradis för stressade människor och även för dessa Noddy terns.
Svartvitt Tri-X och sedan scannat.

Shine ipa

En mild skön IPA med doft, skum och lagom touch av beska. Lite av sockerdricka, och då inte på ett negativt sätt utan ett lyft. Malten är både av korn, vete och havre och det gör också det hela väl milt. Lite av tallbarr, inte så mycket inställsamt fruktigt. En dansk öl brygd av Alefarm i Greve. Snygg burk. Och slogan; Let the light shine.

Två bruna noddy

VECKANS BILD vecka 3 2022

Här kommer ytterligare bilder på denna tärnliknande fågel, noddy. Två stycken balanserande på bladet av en kokospalm. Brun noddy. Visst är det lite rufsigt i palmkronan men här finns några mjuka linjer som gör bilden lite mer intressant. Och att det finns något för ögat att följa. Bilden är från Bird Island och tagen 1988. Svartvitt och skannat. Undras om man får nytta av sin förstoringsapparat igen.
Jag har en Leitz 1C med ram o klocka + skålar mm – full utrustning. Kläm in en kommentar om du är intresserad!

Brun noddy

VECKANS BILD vecka 2 2022

Här en bild från Seychellerna och Bird Island. Det var 1988 som vi passerade Seychellerna på väg hem från Zambia. Här vid den smala landningsbanan satt en mängd noddy terns, eller brun noddy i träden med långa smala barr. Så här i svartvitt ger det en grafisk effekt som påminner om en kinesisk gammal målning.
Bird Island var en magisk upplevelse, “once in a life time” typ.

Sångsvan på betåker

Veckans bild, vecka 1 2022
Första bilden på det nya året, God fortsättning alla!
Och när solen visade sig häromdagen blev sångsvanarna på betåkern uppspelta. De trumpetade mer än vanligt och visade upp sig för varandra. Här landar tre för att göra de övrig ca 60 sällskap.
Snygg diagonal i bild, och så fint ljus.

Ha det gott och 2022 ska bli ett år med många “Veckans bild”.

Snö i trädgården

Veckans bild vecka 51 2021
Här kommer en veckans bild – äntligen. Det har varit lite glest men varför kvantitet när det kan vara kvalitet?
Häromdan snöade det i massor och snön kom sakta och gjorde vår trädgård til ett ulikt landskap med snö på träd och allt annat, som den här torkvindan. Visserligen sken inte solen men det blev en snöig bild ändå.
Ett vidvinkel på den gamla 800:an så blev det lite drama i kompositionen. Snö är tacksamt. Och med lite grått väder inte så vykortsaktigt.
Tack för i år – vi ses 2022 men nya bilder och min förhoppning är att lägga ut en ny bild i veckan.
Lev grönt och stanna på jorden.
Per i Pannkakan

Vid Lidingöbron

Veckans bild vecka 48, 2021
Veckorna rullar på och häromdagen var vi i Stockholm på besök. Ett trevligt besök. Vi passade även på att åka ut till Millesgården för att se en utställning om Stig Lindberg och hans formgivning. Elegant. På väg dit passerade vi denna trafikplats där bussarna avgick. En dramatisk plats med stora penseldrag ovanför våra huvuden. Och fotografiskt tacksam.
Budskap? Ja, är vi människor vilsna i den moderna världen? eller är vi långt från vårt ursprung? eller är det häftigt att få vara mitt i pulsen? eller…

The Winter Ale

Nu är det tid för julöl. Alltid så fascinerande att pejla utbudet, och det är stort. Först ut är Remmarlöv Gårdsbryggeri och en organic Ale. Kornmalt humle och jäst är det som behövs för att få till en riktigt god Winter Ale. Bra, lagom beska och en rostad malt som ger tyngd. Inget fruktigt utan bara en känsla av bröd och då knäcke. Suverän.

Den här tycker jag ska finnas med på julbordet i år. Så jag ger den klart godkänt. Made in Skåne står det dessutom på etiketten.

Jämtlands Bärnsten

Bärnsten från Jämtland är en öl och ingen gammal fossil. Och en god, mild och lagom öl. En lager som passar bra en novemberlunch i Millesgårdens bistro. Rostbiff av kalv med allt. Ett bra sammanhang för denna gyllene dryck,

God sötma och lagom beska som omväxling till all IPA o APA. Fyra kapsyler av fem möjliga.

Drömmar om vår

Vecka 44, 2021 och veckans bild
Jo, det är skollov här i Skåne denna vecka. Ett besök i Helsingborg gav en hint. Barn/ungdomar på stan och barn i sällskap med föräldrar. Säkert ett välkommet avbrott i vardagen.
Men här är det veckans bild och nu sen em när mörkret faller fastnade jag för den här bilden; anemoner som blommar i motljus. Det är några månader tills vi får uppleva detta igen. Jag kunde bero inte motstå. De är så glänsande i vårsolen och visar sin allra bästa prakt i värmande solstrålar. Visst kan det Vera härligt att drömma om vår när höstrusket nu tar ett grepp om oss. Samtidigt så kolla in alla ljusfester; Landskrona har startat med upplysta parker mm, Helsingborg ordnar ljus på Sofiero mfl.

Klimatmötet i Glasgow COP26 – följ nyhetsflödet – protestera – stöd Fridays for Future.
Bli medlem i Naturskyddsföreningen – gör nåt.