Rivningsobjekt, f.d. skola

Veckans bild, vecka 42 2019
Bergholmsskolan i Bagarmossen är utrymd och ska rivas. Många genar över den gamla skolgården på väg till o från jobbet eller vart man är på väg. Det har varit en stor skola. Och man anar hur modern den var när den var nybyggd, en stolthet för Bagis. Nu är det blott ett minne även om man kan ana dess storhet när man tar en tur runt byggnaderna. Det är nästan man hör de livliga eleverna som en gång fanns här och stojade på rasterna.
Entréer är igenbommade och det var inte länge sedan här trängdes ungdomar som skulle in eller ut från kunskapens “tempel”. Man kan ana att det brunnit ovanför ingången, fönster är pangade och det ser allmänt trist ut. Jag undrar vad den här cirkelformade installationen hade för funktion, var det bara ett infall från någon arkitekt som ville vara progressiv i utformningen av skolgården eller ett resultat av elevdemokrati?
Kolla in bilden och blunda och fundera på hur det var i den skola du gick/går i. Visst finns det en atmosfär av skola i bilden och en skola som säkert var uppskattad av många av Bagis ungdomar.

2 reaktioner på ”Rivningsobjekt, f.d. skola”

 1. Lite sent nu kanske, men jag råkade komma in här av en slump.

  Jag gick här som elev F-4 till F-9 på 1990 talet och skolan var full med barn från både Bagarmossen, men framför allt Skarpnäck.

  Plattan du hänvisar till användes vid skolavslutningar där rektorn brukade stå och tala. Den tillkom samtidigt med en allmän uppfräschning av skolgården.

  Många trevliga men även mindre trevliga minnen därifrån.

  Tråkigt att se den så här…Var värd ett bättr

  1. Tack för kommentar, men visst är det trist att skolan ska rivas. Nu när privatiseringen tar hand om våra kids och de hamnar på börsen kan man ju undra: Hur tänkte man?
   Ungarna hamnar i kontorslokaler medans en skola förfaller och rivs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

36 ÷ = 4