Kategoriarkiv: Veckans Bild

Fler Noddy

VECKANS BILD vecka 4, 2022

De var så fina dessa Noddy när de satt på marken. Här häckade de inte utan deras reden var lite mer avskilt. Och så när man kommer för nära blir det kaos i flocken. Bird Island gör verkligen skäl för namnet. Ett paradis för stressade människor och även för dessa Noddy terns.
Svartvitt Tri-X och sedan scannat.

Två bruna noddy

VECKANS BILD vecka 3 2022

Här kommer ytterligare bilder på denna tärnliknande fågel, noddy. Två stycken balanserande på bladet av en kokospalm. Brun noddy. Visst är det lite rufsigt i palmkronan men här finns några mjuka linjer som gör bilden lite mer intressant. Och att det finns något för ögat att följa. Bilden är från Bird Island och tagen 1988. Svartvitt och skannat. Undras om man får nytta av sin förstoringsapparat igen.
Jag har en Leitz 1C med ram o klocka + skålar mm – full utrustning. Kläm in en kommentar om du är intresserad!

Brun noddy

VECKANS BILD vecka 2 2022

Här en bild från Seychellerna och Bird Island. Det var 1988 som vi passerade Seychellerna på väg hem från Zambia. Här vid den smala landningsbanan satt en mängd noddy terns, eller brun noddy i träden med långa smala barr. Så här i svartvitt ger det en grafisk effekt som påminner om en kinesisk gammal målning.
Bird Island var en magisk upplevelse, “once in a life time” typ.

Sångsvan på betåker

Veckans bild, vecka 1 2022
Första bilden på det nya året, God fortsättning alla!
Och när solen visade sig häromdagen blev sångsvanarna på betåkern uppspelta. De trumpetade mer än vanligt och visade upp sig för varandra. Här landar tre för att göra de övrig ca 60 sällskap.
Snygg diagonal i bild, och så fint ljus.

Ha det gott och 2022 ska bli ett år med många “Veckans bild”.

Snö i trädgården

Veckans bild vecka 51 2021
Här kommer en veckans bild – äntligen. Det har varit lite glest men varför kvantitet när det kan vara kvalitet?
Häromdan snöade det i massor och snön kom sakta och gjorde vår trädgård til ett ulikt landskap med snö på träd och allt annat, som den här torkvindan. Visserligen sken inte solen men det blev en snöig bild ändå.
Ett vidvinkel på den gamla 800:an så blev det lite drama i kompositionen. Snö är tacksamt. Och med lite grått väder inte så vykortsaktigt.
Tack för i år – vi ses 2022 men nya bilder och min förhoppning är att lägga ut en ny bild i veckan.
Lev grönt och stanna på jorden.
Per i Pannkakan

Vid Lidingöbron

Veckans bild vecka 48, 2021
Veckorna rullar på och häromdagen var vi i Stockholm på besök. Ett trevligt besök. Vi passade även på att åka ut till Millesgården för att se en utställning om Stig Lindberg och hans formgivning. Elegant. På väg dit passerade vi denna trafikplats där bussarna avgick. En dramatisk plats med stora penseldrag ovanför våra huvuden. Och fotografiskt tacksam.
Budskap? Ja, är vi människor vilsna i den moderna världen? eller är vi långt från vårt ursprung? eller är det häftigt att få vara mitt i pulsen? eller…

Drömmar om vår

Vecka 44, 2021 och veckans bild
Jo, det är skollov här i Skåne denna vecka. Ett besök i Helsingborg gav en hint. Barn/ungdomar på stan och barn i sällskap med föräldrar. Säkert ett välkommet avbrott i vardagen.
Men här är det veckans bild och nu sen em när mörkret faller fastnade jag för den här bilden; anemoner som blommar i motljus. Det är några månader tills vi får uppleva detta igen. Jag kunde bero inte motstå. De är så glänsande i vårsolen och visar sin allra bästa prakt i värmande solstrålar. Visst kan det Vera härligt att drömma om vår när höstrusket nu tar ett grepp om oss. Samtidigt så kolla in alla ljusfester; Landskrona har startat med upplysta parker mm, Helsingborg ordnar ljus på Sofiero mfl.

Klimatmötet i Glasgow COP26 – följ nyhetsflödet – protestera – stöd Fridays for Future.
Bli medlem i Naturskyddsföreningen – gör nåt.

Stockros i oktober

Veckans bild vecka 42, 2021
(Jag vet, det är vecka 43, men nu försöker jag komma ikapp med några veckar som blev utan.)
I slutet av månaden (oktober) blommade denna fint färgade stockros. Våra stockrosor sköter sig själva ute i vårt förvildade land. Dom bara kommer och alltid med oförutsägbara färger. Dessa tvååringar är bara så tacksamma att ha i en förvildad trädgård som vår. Här har vi biologisk mångfald som ger vår vår oas sin speciella touch.
Färre gräsmattor och mer blommor till insekter mfl.

Gäss vid Lundåkra

Veckans bild vecka 43, 2021
Ute vid Saxåns mynning samlas gässen på kvällen för att övernatta. Dagarna tillbringar de ute på lantbrukarnas nysådda höstvetefält till stort förtret. Och kvällen, som sagt då flyger de hit och det är bara att vänta. I vyn från mynningen norrut får man med hamnen och industriområdets kranar och med vindkraft. En dramatisk bakgrund som kan tolkas som att vi tränger undan vår natur. Reservat behövs som strandängarna här och mynningen. Öster om mynningen går E 6:an och det är verkligen en obehaglig ljudmatta. Men som sagt, en fin fågellokal.
Det blev många bilder och det här tyckte jag var en av de bättre, en fin formation.

Björkdunge vid Hofterup

Veckans bild vecka 39, 2021

Hofterupsmosse är ett naturområde som gränsar mot Järavallen i väst, ligger nära motorvägen och har en omväxlande natur. Det är inte mycket till mosse om man tänker på de småländska torvmossarna mfl men som sagt en omväxlande natur med mycket våta stråk.
Och en bit av området domineras av björk – många svartvita stammar som är effektfulla tillsammans. Så det blev några bilder med mobilen. Stammarna på den här är lite böjda in mot varandra och skapar som en portal in mot något okänt…
När bilder triggar fantasin har man lyckats.