Molntuss

Veckans bild, vecka 26 2020
Bilden kommer från en av våra mest frekventa gästbloggare – tack!
Och visst är det väl en läcker bild. Den blåaste himmel man kan tänka och en liten vit tuss. Det är högsommar och en siluett-keps i förgrunden. Komposition, skugga – sol, och balans.
Bilden startar en tankeprocess, vad tänker mannen, var kommer tussen ifrån, en blommande förgrund och horisonten som är gräns mellan åker o himmel.
Vilka tankar får du?

Sädesärla

Veckans bild, vecka 25, 2020
Här kastar sig ärlan ut från vår skorsten i jakt på mat till de nykläckta ungarna i boet. Det är jobbiga dagar för föräldrarna att förse den gapande och omättliga skaran ungar med föda.
Det är sommar, och solen reflekteras i plåten, andra referenser saknas. Vi har frihet att tolka bilden som vi vill. Den kanske är tagen i december i norra Afrika vid övervintringsstället, eller strax innan flytten i september. Vi får lita på fotografen.
Jag blir glad när jag ser ärlan med klar blick och spänst i vingarna mot den blå himlen. Och jag vet proveniensen.
Bra bild, jag känner mig nöjd.

Överblommad sälg

Veckans bild, vecka 24, 2020
De första vårtecknen är över och här är det sälg vars videkissar nu är frö redo att lämna moderplantan och bege sig ut i världen. Motljuset är brutalt och trots det är fröställningarna snart redo att anta utmaningen. Även det här är taget vid Jällabjär – vulkanen vid Röstånga och i anslutning till Söderåsen.
En bild som ger hopp om framtid och nya generationer men även eftertankar om hur känsliga våra ekosystem är.

Buskstjärnblomma

Veckans bild, vecka 23, 2020
Denna veckas bild är även den tagen vid Jällabjär och det är en ganska vanlig blomma, buskstjärnblomma. Snygg va! Kronbladen strålar med sin bländande vita färg. Lite diagonal i bilden och en liten fluga i vänstra hörnet ökar spänningen. Och till höger kan man ana ett odjur, en spindel eller…
Ut och upptäck alla dessa underverk. Det är nu de blommar och myllret av smådjur rör sig och det är nu man verkligen kan förundras över att de finns så många olika arter. Och ta med kameran.