Kattuggla, ungar

Naturskyddsföreningen hade exkursion i Karlslundsparken i förra veckan. 70 personer deltog. En väldigt lyckad träff och tre uggleungar visade sig. Jag var inte med då men spanade veckan efter. Och jag fick hjälp. Tack! De tre dunungarna satt högt upp i en ek och ömseom spanade ömseom slöt ögonen. Väldigt fina och tätt samlade för tryggheten – kanske. Den vuxna satt en våning ner tätt intill stammen.
Så tacksamma att fotografera, men svåra eftersom det var så många grenar i vägen.

Nääs IPA

Så lagom. Det låter inte så spännande! Men det här är en god IPA som har sin beska och lite fräscha fruktiga touch. Så här en solig vårdag i mars så är det här den optimala ölen. Inte så många % och det tycker jag är en fördel. Testa den, du blir inte besviken.

Ladakh 2

Veckans bild, vecka 12. 2022
Även veckans bild kommer från norra Indien i Himalaya. Denna mäktiga bergskedja som är så viktig för så många människor. I Leh har man vyer som denna. Ett odlingslandskap i liten skala och snöklädda toppar i fjärran. Muren i förgrunden är av soltorkad lera som håller eftersom det regnar så sällan här i Leh. Den ger ju en bra linje in i bilden som man kan gilla.
Ett fjärran land där människor säkert mår bättre än i många andra delar av världen. Visst är det kärvt med isande vintrar men med en hållbarhet som vi har mycket att lära av.

Ladakh, Indien

Veckans bild vecka 10, 2022
Bilden är tagen sommaren 2006 vid infarten till huvudorten i Ladakh, Leh, En liten ort som blommar upp på sommaren när alla turister kommer. Jag var där i jobbet för att besöka partners till Framtidsjorden, ett spännande uppdrag. Turisterna ska naturligtvis välkomnas av en gyllene portal. Här i norra Indien är det en annan kultur än den man möter i sydligare delar av landet. Och ett annat klimat. Här är sommaren kort och vintern kärv.
Fler bilder kommer från detta äventyr – och det finns redan en sedan tidigare, 1 dec 2014.

Brokholmen

En god hel enkel lager. Och visst är det så. Det är en öl som inte är så märkvärdig, inga krusiduller. Kanske en bismak som stör. Lite av bubbelgum kan anas. Det är, trots det, en godkänd lager.

Helt ok på kvällskvisten till en kvällsmacka.

Hazy Bulldog APA

En riktigt god och frisk apa. Med den rätta lagoma beskan för mig. Och i övrigt har den ett brett register smaker. Bara kornmalt är ett klart plus. Det ger tyngd till ölet och den bas man är van vid.

Gotlands bryggeri kan sina saker och hämtar sitt korn lokalt. Klimatet på Gotland ger kvalitet. Nästa utmaning torde vara att odla humlen på Gotland också.

En god våröl.