No rice and curry

En härlig öl med ett annorlunda namn. NRaC är en av de första IPL, Indian Pale Lager. Den första bryggdes i Indien i Tranqeubar, en liten dansk koloni på Sydindiens östkust (jag har varit där) av Didrik Crappe i början av 1900-talet. Och då producerade han så mycket att den även gick på export till Danmark. Didrik hade haft problem med magen hemma i Danmark, men efter att han börjat dricka sin öl blev han kvitt problemen.
NRaC sticker ut, beskan är så perfekt och välavvägd som det bara går för en annan som gillar lite bett i beskan.
Idag bryggs ölen av Amager Bryghus i Köpenhamn. Och säljs på fat, därav ingen flaska på bilden.

20140912-133047-48647584.jpg

Fullers Frontier

Här en ljus gyllengul lager,  med frisk doft, mild i beskan och ett inslag av apelsin/citron utan syran. Bra till en aw med en Wallenbergare med lingon.
Även om den är mild är den inte vattnig utan är en uppfriskande öl, med bra beska från tre amerikanska humle, som en lager ska vara.

20140912-131145-47505272.jpg

Mer svamp

Fredag morgon och det är dimmigt ute, den första riktiga höstdimman. En timmes promis runt byn, en bra start på dan. Gäss trumpet/kacklar i skyn utan att synas.
Och vid en häck – jätteröksvamp – en imponerande skapelse. Lär vara god att smörsteka. Men jag låter den stå, man ska nog inte plocka vid en häck, det vore som att plocka i någons trädgård.
Och lite längre fram hittar jag champinjon, några fina exemplar. De får också stå, de är inte så många att det skulle löna sig.

20140912-090956-32996936.jpg

20140912-091057-33057795.jpg