Drive in i fiskståndet

Veckans bild vecka 4, 2018
Semester i Goa för något år sedan och fiskkommers vid landsvägen.
Den unga kvinnan på skotern kliver inte av utan sitter på sin motorcykel och pekar på de fiskar hon vill ha. Respektlöst eller bara att det är såhär man gör? Hon fick sina fiskar, betalde och drog vidare.
En bild med en historia, en kort historia om dagens Indien och om hur gammalt och nytt möts. Är det de ungas tid, är det kvinnor som sköter fiskhandel och matinköp? Det finns mycket att tolka in i bilden.
Följ den unga kvinnans blick, se folklivet en vanlig vardag i en liten Indisk håla. Det här lilla samhället är till stor del beroende av turister, både inhemska och från fjärran land.

Winter IPA 

En bra mörk IPA från Sigtuna. Lite av svagdricka som fanns förr till jul. Mörk för att malten rostats, och ger lite karamellsmak. Det här är en god IPA med en bra beska och lagom fruktighet.
Sigtuna brygger många olika goda ale, testa!
Själv har jag testat Organic Ale vid tre olika, sök på bloggen och läs.

Dead Pony Club

En god öl att avnjuta i kvällningen när man kurrar skymning eller till kvällsmaten här på Amager när man hälsar på barn o barnbarn. En ale som heter duga med bitande beska, dock ej att jämföra med deras ipor. Fruktig och på många sätt en vinnare. Och det är BrewDog som bryggt och i UK.

Blåsippor

Veckans bild vecka 3, 2018
En förhoppningsfull bild i en av de första dagarna nu när det är oxveckor*.
De växer i vår trädgård och håller ungefär samma antal från år till år. Och det är en av vårens första blommor som vi har. Men inte ska man ta en bild rakt uppifrån bara så där platt. Ska man inte ner på knäna och få med lite horisont och solhus silandes genom kronbladen. Jovisst, men nu är det en rakt uppifrån och med ett morgonljus som är helt makalöst. Så varför på knä när man kan invänta det bästa ljuset och sedan ta en bra bild!
Men som sagt, blåsipporna finns därute och snart så …

Batlagundu

Veckans bild vecka 2, 2018
En bild från södra Indien, det är nu snart 11 år sedan jag flyttade hem till Sverige från den här lilla staden, Batlagundu, i södra Indien. Den är tagen strax före jag lämnade mitt fina hem i Thirutagar, en liten villastad i utkanten. Det är april och hettan mitt på dagen är tuff. Ljuset bleker färger men Indien är färgstarkt. Kvinnan till vänster har sina finaste sari på sig och är på väg hem efter en resa eller bara en shoppingrunda på märkänden. Batlagundu är en hub för bussar och det är många som kommer hit för att byta, så busstrafiken är tuff med kompressorhorn och hög hastighet.
I fonden skymtar man det heliga berget med tempel. Vi foten av berget ligger den äldre delen av Batlagundu. Vartannat år ordnas Festival i Batlagundu och då hämtas reliker från berget och bärs ner till templet nere gamla Batlagund. Festivalen ordnas i maj och äger rum nattetid när det är lite svalare. Men det är en annan historia.
Just nu försöker jag få ordning på gamla bilder och då dyker bilder som denna upp, fler kommer.

Gråvädersvinter

Veckans bild vecka 1 2018
Här kommer den första “veckans bild” för i år, 2018 –
God fortsättning alla.
Bilden skulle man kunna tro vara tagen nu i dagarna med tanke på det ruggväder vi har, men så är inte fallet. Den är tagen för 15 år sedan, 2003 och i trakterna av Söderåsen. Det var ruggigt men stilla, en nordsvensk häst betade och diset/dimman ville inte lätta. Det hela väldigt stämningsfullt. Björkar och andra träd avtecknade sig mot dimman som grå siluetter.
Bilden förmedlar lite av detta och färgerna i den är murriga i olika bruna och grå nyanser.