Sour & Salt

Det här kallas för öl ( beer) men det är det inte. Det är en brygd som har både sälta och syra. Brygd med koriander, mjölksyrabakterier och salt. Det här känns mer som läskeblask och är långt ifrån det jag kallar öl.

Som en läskande dryck en het sommar som denna funkar det kanske. Det finns bättre alternativ!

Störtebeker

Bernstein Weizen, alltså ett lite mörkare öl bryggt på vete. Ja är allergisk mot veteöl, det vet ni som läst mina recensioner. Och det här är inget undantag. Men det här var trots allt ett av de bättre veteöl jag smakat. Med en karamelliserad kornmalt lyfte ölet och den skapliga humlen. Ett tyskt importerat öl dom trots allt får godkänt.

Karmeliten veteöl

Usch. Kort omdöme; usch. Ett veteöl med kornmalt och med aromhumle. Är det humlen som ger den syntetiska lite konstiga smak i ölen, lite av mild tjära?

En tysk bayersk öl med anor från 1300-talet. 650 års traditioner, det är nog dags att “Skita i traditionerna!”

En välskummande lite grumlig öl. Först lite frisk o fräsch men snart kommer den där otrevliga smaken.

Karmelten Hefe-Weisen är usel.

Tomatskörd

Så här i sommarvärmen mognar våra tomater i lagom takt. Men visst är det alldeles för varmt och alltför lite regn.

Men som sagt, i växthuset trivs tomaterna och även gurkorna för den delen. Bilden är dagens skörd, en lagom dos en fredag. De stora är Dansk export, de bruna chokladtomat, gul pärontomat och några olika körsbärstomater. Och de smakar väldigt bra.