Cph all night

Skandsbryggeriet har tagit fram en alkoholfri ale. Brygd på både vete o korn och onamnad humle. Den är frisk o fruktig o samtidigt är det en god törstsläckare.

Visst är det bra att man utvecklar alkoholfria alternativ. Det här är ett av de bästa jag smakat hittills. Men, jo här kommer ett men, “vanlig öl” har mer smak och blir mer öl. Den här känns lite som en läsk.

Skands Elmegade IPA har jag testat ett par gånger och den är oslagbar. Så när de alkoholfria kommer upp i den klassen så är det ok för mig.

Celia

En tjeckisk lager, handgjord och ekologisk. Och i Tjeckien kan man brygga öl. Och dricka – enligt statistik är tjecker de som konsumerar mest öl per capita i Europa.

En god, traditionell öl med en rustik beska och bra kropp. Att den sedan är ekologisk är ett + och 4,5 % är också ett +. Ett ljust öl utan några onödiga tillsatser. Det här är öl.

Åkerö

Vårt stora fina äppelträd, vårt Åkerö ger en riktigt fin skörd i år. Det blir massor av äpple, fina lita avlånga goda och friska frukter. Hela denna varma, heta sommar har trädet dessutom gett oss en välbehövlig skugga, tack!

Ok, det är ett äpple som passar bra till paj, mos och must, inte så mycket ett äpple att sätta tänderna i. Det har vi andra äpplen till – återkommer m dem.

Mödrarnas söndag

Graham Swift heter författaren till denna bästsäljare. Det är 1924 och den siste mars, mödrarnas söndag, (mors dag typ). Tjänstefolk på gods o herresäten har ledigt för att ha möjlighet att hälsa på sina mödrar.

Jane har ingen mor att hälsa på, hon beger sig till granngodset och hälsar på sin älskare. En relation över klassgränser som inte är socialt ok men som ändå accepteras? Eller är det här en husbonde jr som tar för sig för att han kan och har den position han har? Hade “Me too” hängt ut denne stilige unge man? Hur hade Janes historia skildrats av en kvinnlig författare?

Det är efterkrigstid och den unge mannen har överlevt till skillnad från sina två äldre bröder och många av hans kamrater i grannskapet. Ett stort ansvar vilar på denne mans axlar, kanske en alltför stor börda.

Ett läsvärt tidsdokument av en författare, Graham Swift, som föddes i London -49. Och den tid han skildrar är hans far- och morföräldrarnas tid.

Vi hade lite olika åsikter om boken, allt fr ointressant till en skicklig skildring av en omöjlig relation till “Downton Abbey”-känsla.