Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt

Book of the year 2018, och fortfarande läsvärd 2020. Vi i vår läsargrupp var alla överens om att det här var en bra bok. En feelgood utan sirap, en tänkvärd historia som Eleanor själv berättar, Det är en gripande historia som vi får i portioner och när vi kommer mot slutet har allt gått sin förklaring.

Eleanor lever ett inrutat liv och med två flaskor vodka på helgerna har hon klara alkoholproblem. En händelse i boken är början till Eleanors förändring. Det är Eleanor och kollegan, den vänlige Raymond, som tillsammans räddar livet på Sammy, en äldre man som segnat ner på gatan. Livet för E tar en ny vändning.

Boken är Gail Honyemans debut och vilken debut, en bästsäljare. Hon bor i Glasgow och det skulle även Eleanor kunnat göra. Men annars är, enligt Gail själv, likheterna få. Eller som Gail uttryckt det i en intervju; vi har väl alla känt oss ensamma någon gång.

Råå organic IPA

En härlig IPA trots att den är brygd på vete och korn. En bra mälta och stark humle som anstår en IPA. En ale att dricka till På spåret eller nåt annat lättsamt när helgen har infunnit sig. Månne lite av honungsdoft och smak av frukter.

Råå bryggeri har lyckats väl och det finns några andra öl att testa. Jag återkommer.