Kaniner vid Morups tånge

Kaninen på strandängarna

Veckans bild vecka 39, 2023

På väg hem fån Göteborg blev det ett stopp vid fågellokalen Morups tånge. Det blev en solig och blåsig dag på strandängarna. Många vadare hade redan passerat. Några kärrsnäppor och en och annan strandpipare och även storspov. Fåglarna var svårfångade för foto men kaninerna skuttade omkring och inte lika skygga. De litar på sina stora öron samtidigt som de är vaksamma.Den fotograferad försvann nästan i svackan med möjlighet att försvinna ner i grävda gångar.

Vi kom vid solnedgången och kunde tillbringa hela förmiddan på strandängarna och kika efter gulnäbbad lira mfl. B & B vid kvarnen rekommenderas.

Solnedgång i ögat på en kråka

Kråkan i profil och i ögat, solen.

Veckans bild, vecka 38, 2023

Det var en fin kväll och solen var på väg ner – det känns att den går ner allt tidigare nu. Och där satt den och spanade in oss, följde oss på lite avstånd för att se om vi skulle fika ute på bryggan. Alltid någon brödsmula, men icke blev det så. I ögat på kråkan ser man den nedgående solen. En spanande kråka som säkert njöt av eftersommarens fina kväll.

Tofsvipa i Skälderviken

Tofsvipan på stenen, bland vassen finns ytterligare en och en and.

Veckans bild, vecka 37, 2023

Tidig höst/sensommar vid Skälderviken ger alltid många spännande span. Denna kväll höll ett gäng tofsvipor till vid strandkanten och flocken landade lite längre bort för nattkvarter. Den här, som ser ut att vara ungfågel, höll sig kvar en stund och lät sig fotograferas. Stilig kille/tjej på sten med god utkik. Så bra ljus det är när solen är på väg ner.