CIRHEP

Center for Improved Rural Health and Environment Protection är organisationens namn som jag besöker. Det är en icke-statlig organisation som arbetar för byarnas bästa. I den här sydliga staten, Tamil Nadu, är torka ett återkommande problem och mycket görs för att minska effekterna.
Vattenhushållning är viktigt. När det väl regnar så måste man fånga vattnet och fylla på grundvattnet så att det inte bara rinner iväg som ytvattnet. De stora städerna har strikta regler för hur regnvatten ska ledas ner till grundvattnet.
Här på landsbygden får lantbrukarna hjälp med att gräva diken med rätt avvägning och restaurera äldre dammanläggningar mm.
Ekologisk odling är något man hjälper till med för att förbättra hälsan hos småbrukare och få en bättre ekonomi i jordbruket.
Kvinnor får stöd i självhjälpsgrupper med olika inriktning. Allt för att stärka kvinnorna i byarna.
Kvällsaktiviteter för kidsen och Mulleskola på söndag fm.
Det är ett brett fält och information och utbildning är viktigt. Cirhep har satsat på ett utbildnings/fortbildningscenter en bit utanför byn, Veilinakanpatti. Det är här jag bor i en liten stuga.

20140204-093443.jpg

20140204-093549.jpg

5 reaktioner på ”CIRHEP”

  1. Ingen dum “liten stuga”, i alla fall så här på bild.

    Tack för alla fina bilder, nu från Tamil Nadu. Har haft svårt att följa med ett tag då min dator strejkade. Nu läser jag för att “hinna ifatt” på din resa.

    Eva

    1. Den är väldigt fin, en sexhörnig stuga med allt det man behöver och så ligger den väldigt fint i denna lilla oas. Den röda färgen är efter Mohans besök i Sverige, han tyckte röda stugor med vita knutar var så fina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

60 ÷ 30 =