Stolt fjällskivling

Nu äntligen har vi hittat lite svamp. Säsongen har kommit igång igen. Och det med råge. Både stolt fjällskivling och Karl-Johan. Regn i skurar var utlovat till idag och vi lyckades ta oss ut mellan dem, tur eller skicklighet ?.
Båda (svamparna) är lätta att känna igen, den stolta helt outstanding och Kalle med sin typiska sopp-undersida och sedan ett vitt ådernät på foten där den möter hatten. Och stensopp, eller Karl-Johan som den också kallas är nog den bästa av alla svampar. Italienare lär vara beredda att betala duktigt för den. Kanske en rackarns god affärside, torkade K-J i snyggt emballage. 

      

Och här en bild på tillagad fjällskivling i en liten stekpanna och med matlagningsgrädde tillsatt – mumms.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

÷ 5 = 1