Läsarna i Broken Wheel

Sara kommer till den lilla staden BW i södra Iowa i hjärtat av det Amerikanska majsbältet. Sara 28, har kommit för att träffa Amy 65. Det blir inget möte, Amy är död. Sara och Amy har mailat, skickat varandra böcker och utbytt tankar och Sara som skulle hälsa på Amy kommer till mottagning efter hennes begravningen.
Detta är upptakten till boken och Sara blir trots allt väl mottagen av de människor, ofta lite udda, excentriska, som Amy berättat så mycket om.
Det är en feelgoodroman med många infallsvinklar. Den brokiga skara människor som skildras skulle man gärna vilja träffa på Andys bar samtidigt som BW är den verkliga byhålan som kommit på undantag.
Katarina Bivald berättar sin historia rakt fram och har lagt in Amys brev mellan kapitlen. Ett grepp som lyfter boken och gör att vi lär känna den äldre damen med det stora läsintresset. Vidare finns det många referenser till olika böcker – Sara har insikt och har liksom författaren, Katarina Bivald, jobbat i bokhandel.
Feel good ja med lite love, grabben i historien är dock lite väl schablonartad, tystlåten, kärv, muskulös och med skrattande ögon – räcker det?
Det allmänna omdömet var trots allt – småmysig.

  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 × 2 =