Västergötland 1991

004_1992_35

Vecka 47, 2016, veckans bild

Här kommer denna veckas bild. Även den ett foto skannat från ett dia. Det var när vi var på väg hem efter att ha kollat tranor vid Hornborgarsjön som vi tog en liten omväg hem. Och då passerade vi den här gammeldags gården.  En riktig herrgård och en lada med halmtak. På planen utanför ladan är det bara grus och lera så man förstår tjuren som står i dörröppningen att han tvekar. (Han syns kanske dåligt, men klicka i bilden och vips blir den större (både bild o tjur)). Längre bort fanns det dock mer inbjudande marker.
Jag gillar bilden eftersom den uttrycker det tidlösa bondelandskapet i slutet av den långa vintern och att det nu snart är vår. Det ska grönska igen. Tjuren ger bilden dimensionen av tveksamhet och inger samtidigt hopp om att bortanför den gråbruna ytan finns andra marker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 × 1 =