Georgien 8/8/2008

Veckans bild vecka 10 2020
Här protesterar alla mot Rysslands angrepp på Georgien. Det är tidig augusti, det är varmt och folk går man ur huse för att protestera mot Rysslands angrepp och det här är utanför Rysslands ambassad.
Området Sydossetien var det område som konflikten rörde sig om. Sydosetien tillhör Georgien något Ryssland inte erkänt. Sommaren 8/8/2008 angrep Georgien Sydossetiens ryska posteringar. Ryssarna svarade med ett angrepp på Gori, den stad som ligger nära Sydossetien.
Som i de flesta konflikter – det finns två sidor – men vi var i Georgien och vi tänker att Rysslands annektering av Sydossetien är fel.

Men detta är veckans foto 2020. Och man kan se det engagemang som fanns då i denna bild. Folk gick hand i hand genom hela Tbilisi för att visa att angreppen var fel. Och Ryssland fick backa. En politisk bild om man vet sammanhangen. Det var intressant att vara mitt i händelsernas centrum om än obehagligt. Många av de unga männen i Georgien var mobiliserade till gränsen i norr och banken som låg i huset där vi bodde var tomt på manliga anställda under några dagar. Overkligt och som sagt obehagligt.

Mer om Sydossetien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 × = 63