Svend Asmussen

Veckans bild vecka 44
Nu lämnar vi fågeltemat ett tag och växlar av med ett artistfoto; Sven Asmussen, jazzmusikern som spelade tillsammans med Ulrik Neuman och Alice Babs i gruppen Swe-Danes. Stor succé. Och Svend A spelade fiol för det mesta och jazz på fiol funkade häftigt bra. Det här är taget under en konsert på Sparta i Lund på 70-talet. Prime time för jazz och Svend A.
Klädd i svart polo och resten svart blev det en speciell bild där ansikte och händer sticker ut. Allt omramat av mikrofonstativ mm. 2016 fyllde han 100 år.
Det var tacksamt att fota artister då och lätt att komma nära. Och som i det här fallet; svart bakgrund och svartklädd artist – perfekt. Den gamla svartvita bilden var dammig och repig och även efter lite retusch i Photoshop så finns känslan av det gamla negativet kvar. Ett tidsdokument.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

÷ 2 = 1