Polis utanför Buckingham Palace

Veckans bild vecka 48, 2020
Snart ikapp igen! och nu med ytterligare ett foto från 1968 och London.
Inga demonstrationer, ingen revolt mot ärkekonservativa England.
Polisen här verkar var rätt bekväm med ung man på motorcykel. Ingen huligan.
Visst ser man att det är London och att det är en stilig byggnad i bakgrunden som är väl inhängnad.
Ett par syns mitt i grinden, det händer saker i bilden. Här verkar det vara tillåtet att parkera sin hoj. Det är sommar. Trots det är det disigt. Vid polismannens huvud kan man skönja ett större fyrkantigt hus, London har påbörjat sin exploatering som är i full swing nu 50 år senare. -68 var luften fylld av sot. En dag i London gav en rejäl dos vilket syntes i näsduken på kvällen. Läskigt.
Bilden, ett dokument från en annan tid som man kan grunna över nu. Hur blev det? Luften har trots allt blivit renare men den fossila användningen har ökat. Klimatet hotas – och det visste man redan på 60-talet. Och britterna lämnar EU. Ett stort misstag.
Allt detta när man ser ett foto med Buckingham Palace i bakgrunden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

54 ÷ 9 =