Dagens fort

När man är i Jodhpur måste man besöka fortet, Mehrangarh, som ligger strategiskt uppe på en bergskam/platå. Mängder med glador, några vråkar och en gam* i bo på klippavsats.
Och fortet var otroligt imponerande (som alla stenhögar vi besökt).

Nedanför, vid foten av klippan, breder sig den gamla staden ut sig, den blå staden. Allt väldigt fotogeniskt i det fina kvällsljuset.

20140118-175746.jpg

20140118-175807.jpg

Gamar finns det några olika arter av här i Indien. Nu är de sällsynta tillskillnad från för 15 år sedan, när jag var här för först gången – då fanns det gott om dem. De lär vara ett antiinflammatoriska ämne som man behandlar husdjuren med och som stör gamarnas fortplantning. Men idag såg vi en ungfågel i sitt rede.

Bara en massa män

Indien är ett manssamhälle. Traditioner är djupt rotade med allt vad det innebär. I den här delen av Indien är många av de äldre männen iklädda dothi, snabelskor, värmande sjal och turban. Turbanmodet varierar, röd är vanlig och virad som på bilden.

Tv på bild håller en ung man på att pressa sockerrör till juice som han säljer till förbipasserande. Ägaren tittar på och mannen med värsta mustaschen är mannen klädd enligt tradition.

20140118-092746.jpg