Jallikattu, Pongalfest

Veckans bild, vecka 5, 2018
Här kommer en bild från Indien igen
En bild tagen under firandet av Pongal, skördefest i södra Indien och framför allt i Tamilnadu. Det är under Pongals tredje dag som det hålls tjurrusningar i några städer i TN. Jag var här med mr Mohan i januari 2005, så det är några år sedan. Det är en tradition med många motståndare och 2014 förbjöds det hela av federala myndigheter. Men de fortsätter, efter en del justeringar. Vem som helst får inte ställa upp och säkerheten har fått större krav. Många unga män har skadats och några även mist livet genom tiderna och tjurarna plågas.
Läktarna, gjorda i bambu, dignar av åskådare (mest män) och på en hedersläktare sitter en övervakande politiker från delstaten och där på hedersläktaren sitter även några kvinnor.
Det är dammigt i arenan och den här tjuren är på väg ut i frihet. En ung man är beredd atrtkasta sig upp på tjuren. Så visst är det lit aktion. Men de flesta tjurarna drogs snabbt förbi utan några större intermezzon. En heldagsföreställning med massor av tjurar och en arena packad av unga modiga(?) män.