Trastflock i oktober

Veckans bild vecka 43 2022

Trastflocken “in action”

Nu i oktober kommer flyttfåglar forbi oss här på landet utanför Landskrona. Några kommer lite solo andra i mindre grupper och så är de några arter som kommer i stora flockar. Trastar och starar har samlats, stannat någon dag och sedan dragit iväg. De sista tranorna trumpetade sitt avsked för några dagar sedan. Bilden är på en av dessa flockar, (tranorna finns på en bild för någon vecka sedan), och är björktrast och möjligen någon rödvingetrast.

Bilden är rörig och det är trastarnas skydd mot rovfågel – de blir förvirrade av röran av trast. Och de är snabba att vända, ena stunden är de svarta mot den bl himlen och andra stunden ljusare som här. Ett effektivt skydd samtidigt som det är lite av ett skådespel med väl timade flygvändningar. de är samspelta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

32 ÷ = 16