Två danska öl

Nyårsafton och två danska ipa. Den första, Slowburn med en kameleont på burken och singel hop, och humlen är Strata. Väldigt lyckad och så bra som en ipa ska vara. Ett bryggarkollektiv står bakom och de har en go känsla för en ale. Fem stjärnor av fem möjliga.

Den andra är en lite starkare brygd, 6,5 och det ger en sötma som stör. New Vibrations kallas den , men hm kanske inte så nytt men finfint god. Ofiltrerad, smakrik och fruktig. Sen om det är ananas eller jordgubb är svårt att få grepp om, men den är frisk. 4,5 stjärnor med samma skala.

Båda är brygda på kornmalt och det brukar, i mitt tycke, ge bättre och godare öl. Helt klart är att danska bryggerier kan sina saker och det finns många som håller igång hantverket i många av landets alla mikrobryggerier.

Sångsvan, Vadensjö

Sångsvan på vetefält

Veckans tredje bild, vecka 52 2022

Som vanligt vid rundan här i Vadensjö så visade sig lite olika fåglar. Mitt ute på ett fält var det ett gäng sångsvan som placerat sig. Stora fina fåglar som nafsar lätt på de övervintrande veteplantorna. Vuxna tillsammans med årsungar. Och deras näbbar lyser lång väg. Man kan ju undra vilken fördel de har av dessa gula näbbar.

De ser ut som de simmar runt i grönskan, ett helt grönt landskap. På rad så att alla får samma skärpa. Tredjedelsindelning. Ett utsnitt som är helt ok tänker jag. Det blev rätt många bilder så möjligen kommer ytterligare sångsvanar dyka upp här. Budskapet denna dag: Sångsvan som var ovanlig för några år sedan har blivit betydligt mer vanlig. Biologisk mångfald är viktig och lantbrukarnas veteplantor kan bidra till att de klarar en tuff vinter. Vi ser fram emot ett nytt år, så budskapet är naturligtvis – Gott Nytt År.