Kategoriarkiv: Okategoriserade

Gullvivor

Veckans bild, vecka 19, 2020
Vid foten av Söderåsen ligger den här fina fäladsmarken med sina gullvivor och Sankt Persnycklar. En fäladsmark som Naturskyddsföreningen på Söderåsen sköter. En viktig bit natur som vi hoppas kan leva vidare framgent.
Och gullvivor är alltid tacksamma att fotografera fotogeniska som de är.
Fäladsmarken heter Åvarps fälad och är värt ett besök.
Beskrivning av fäladen med vägbeskrivning

Höskörd vid Stehag

stehag

Vecka 16, 2016, och veckans bild,
Bilden är tagen en bit utanför Stehag (och Stehag ligger utmed järnvägen mellan Lund och Hässleholm – Kristianstad).
Och det är i början av sommaren 2013 när höskörden just börjat här i södra Sverige. Vita balar av inplastad fuktig hö ger ensilage, ett smart sätt att konservera foder till hästar och kor. Landskapet böljar och det är lite mindre enheter jämfört med där vi bor, runt Landskrona. Här vid Stehag finns vall och hagmark och till och med skog. Vi fick en fin vandring. Det käcka är att man kan ta tåget ut i naturen, ta en runda och sedan ta tåget tillbaka – och det var just det vi gjorde.
Bilden då? – Trädet står i 1/3-skärning och visst finns antydan till linjer i bilden som förstärker – juste bild!
Kollektivt till naturen – det ni! Allt för att minska utsläpp – mer kollektiv trafik, ta bussen, tåget eller varför inte – ta fram cykeln.
Ha det.

Hedared

Här i Hedared finns den sista av Sv alla stavkyrkor. Inte var den stor men ändå imponerande. En doft av tjära kan man tydligt känna redan när vi kliver ur bilen, en doft som ger minnen av skärgård och båtar, men det är en annan historia.
Kyrkan sköts väl och där den ligger omgiven i en lika välskött park. 

        

Stadsvandringar

Stockholmsbesök och besök hos dottern.
Bonnierskonsthall, nyöppnad 2006, och fräck i sin enkelhet, stram, luftig och ljus. Mitt i Vasastaden ligger Bonniershuset och en tillbyggnad till huset har blivit konsthall. Ett gott grepp. Idag är det utställningen Stadsvandringar, en blandad kompott, foton, video och lite till. Allt om städer i förändring är temat.
Konsthallschefen berättar kort om verksamheten och hälsar alla välkomna, sympatiskt.

IMG_4814.JPG

IMG_4810.JPG

IMG_4803.JPG

Mer vinter

Det är vinter i hela landet nu, några frostgrader och snö. I Skåne var det sol och det ger vintern en helt annan dimension. I Småland mulnade det på och lite snödis men i Stockholm, vårt mål för resan sken solen över Mälaren. Visserligen var det tågstrul även idag men vad gör det när man inte har tider att passa. Och så här ser det ut från tågfönstret;

Välkomna till Pers blogg

Hej, välkomna till min blogg

Här kommer jag att berätta om lite av varje – det blir rapporter, typ resebrev när jag är ute och rör på mig/eller vi rör på oss. och sedan lite allmänna reflektioner om hur det är att vara flexibel och nybliven pensionär – hm just det pansjo typ.

Följ/läs och kanske lämna en kommentar – keep in touch.