Två öl från Halland

Nu har jag provat två öl från Halland; Ko-i-Norr och Bullseye. Två överjästa öl (ale) och med mörk ton. Dagens Ko är en engelsk IPA och relativ stark, 7,5%. Bra beska av humlesorter från England som ger en god, frisk känsla. Malten är ok och månne lite kort vilket minskar ölens rymd och beskan blir ensam. Lite snopet. Jag vill gärna ha skummande öl, den här saknar skummet och det minskar också smakupplevelsen.

Bulls Eye, som jag provade igår, är verkligen ingen fullträff. Beskan är ok men sedan är det stopp. Den känns vattnig och ointressant. Tummen ner. Dessutom saknar även denna skum och således även den doft man förnimmer när näsan kommer i närkontakt när man tar första smakprovet.

Båda är bryggda av bryggeriet Folkared 15, i Långås Halland. Det startade för ett par år sedan och har genomgående engelsk malt och humle och ävenså recept – med andra ord brittiska öl i södra Sverige. 

 
  

En reaktion på ”Två öl från Halland”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

8 × 1 =