Mera Belgrad

Veckans bild vecka 9, 2022
Ytterligare en bild från Belgrad – höghus, kondensstrimma och lyktstolpe. Drama? Kanske inte men det händer något i bilden och kan man tolka fritt. Huset verkar vara ett kontorshus med många våningar. Utan någon spännande design. Blå himmel. Linjer. Några flaggor som inte vajar i vinden. Vad händer högst upp i huset? Högst upp sitter småfönster – är det flådiga takvåningar eller konferensrum där deltagare kikar ut när konferensen blir för tråkig.

Belgrad 2013

Veckans bild vecka 7 2022
Sportlovsveckan för en del av Sverige är snart till ända men då avlöses de av Skåningar mfl som har sin vecka 8.
Men nu, fokus på bilden för veckan. En bild från hösten 2013 när vi besökte vår dotter med familj i Belgrad. Och vi besökte många av alla lekplatser som staden erbjuder och många var väldigt fina.
Här dock en bild på en av alla bakgator. Lite trist och gammalt möter nytt. Ett par träd skymtar i slutet av gatan. Det är imponerande mycket grönska i Belgrad om inte just här. Gator där linjerna sammanstrålar i bildens mittpunkt är ofta tacksamma. Blicken vandrar in mot mitten av bilden och där har vi ett högre lite mer modernt hus. Men är det huset eller bussen vi fastnar för?
Fler bilder från Belgrad 2013 kommer.

Örnar på höstvetefält

I måndags på väg hem från Lund gledflög en stor fågel tvärs över vägen en bit framför bilen. Den var stor. Väldigt stor och inga vingslag bara en majestätisk glidflykt. Lyckades få in bilen till sidan och kunde spana in den när den landade mitt på fältet. Och där den landade satt redan en lika stor fågel. Så coolt. Ingen kikare, inget tele men kameran med 85:a. Men för blotta ögat var det så tydligt. Här satt två havsörnar. Ett gäng kråkor/råkor landar vid sidan om och tetas med dessa två rovisar. Ett par bilder mest fäör att kunna visa att de verkligen var där och att det verkligen var havsörn. Och om man klickar på bilden kan man se det tydligare! 🙂 It made my Day!

Belgrad höst 2013

Veckans bild, vecka 6, 2022
Här kommer bild två för de här veckan! och den är från ett besök i Belgrad i oktober 2013. Fortfarande varmt även om sommaren var svunnen. Hälsade på hos dotter m familj och passade på att ta några bilder.
Här är vi på Biblioteksmässa i utkanten av Belgrad. Ett mässområde med stor utställningshall m kupol. Effektfullt i bilden med det runda taket och tillika rundad balkong med översikt över mässan.
Symmetrin är bruten av paret vid räcket. Mörk förgrund och fokus på golvet därnere.
En intressant upplevelse.

Stormen Malik

Veckans bild vecka 6, 2022
Det var en nordvästlig storm som drog in över södra Sverige häromdagen. Det drog i duktigt, träd välte och det knakade i vårt hus. Här ute vid kusten steg vattnet och strandängarna vi Lundåkrabukten försvann. Fågeltornet som står lite högt var omgärdat av vatten och inga vintergröna ängar syntes till. Lågtryck och vindar från nordväst ger väldigt mycket högre vattenstånd. Vi vet att havet stiger och att om några år kommer en liknande storm närma sig motorvägen som syns till vänster. Det finns bara en lösning – dra ner på konsumtion etc och välj en mindre krävande livsstil. Vi räddar inte klimatet med nya kärnkraftverk – men det visste ni ju redan 🙂

Motljusbilder var förbjudna ett tag i fotoklubbar när det skulle tävlas. Nu är det nog ingen som protesterar. Och här förstärks dramat av den låga solen. Ha det gott – ut och plåta nu när ljuset återvänder.