Alsumpskog

Veckans bild, vecka 17, 2022
Hej alla som följer denna blog. Nu är det dags med en veckans bild igen – det var ett tag sedan.
Nu vecka 17, blir det en bild från naturreservatet Jällabjär vid Söderåsen. Fina marker med fin vårflora och här en sumpskog med vitsippsmatta.
En tät skog i ett kärr och alla dess knotiga stammar ger ett fint motiv om än lite rörigt. Det här var ifjol i april med sjungande taltrast med flera. En härlig solig dag som sig bör.

Ps. en liknande bild la jag ut våren 2021, från samma skog, tänka sig!
Ds,

Ella’s IPA

Vikens bryggeri har skapat denna lagoma ipa, kanske lite mesig och det kan också vara bra. En något mörk ale och därav en speciellt sötma som är rätt ok. Lite skogskänsla ett tag med tallbarr men också exotiska inslag.

Viken bryggeri har bästa ölen där Öresund är som smalast enligt dem själva. Och vist får den här ett gott betyg. Jag tror dock att de är lite i kaxigaste laget. På andra sidan sundet finns många trevliga konkurrenter.

Helsingborgs bryggeri

En lager och en IPA. Ta lagern först, en god och välbalanserad lager med lagom sötma och beska. Lite mörk även om det står ljus på etiketten. Olika korn tydligen men inget som höjer. Och visst ger humlen en mild beska. En god öl. Bra tillsammans med engelsk tv-serie som Grantchester tex.

IPAn ngt av besvikelse. Visst finns det en beska men inte som en IPA ska ge. Och en ngt mörk ale med sötma som inte ska var i en öl med fokus på en mångfasetterad beska. Den når inte fram.

Tistlar i Slottsträdgård

Här i Malmö finns Slottsträdgårdarna sedan många år. Olika design och mycket inspiration för trädgårdsentusiaster. Och så stor variation under året. Bilden är tagen fram på höstkanten i en av de blommande trädgårdarna. De här har blommat över och ger fina ståndare över vintern. Fröställningarna ger småfågel något att äta under vintern. Växten är en kardvädd.
Här fotade mot en neutral bakgrund och med samma avstånd till fotografen – alla lika skarpa. Effektfullt, eller hur?

Trädgårdarna är väl värda att besöka, gör det.