Mark Levengood

Och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig. Så heter en samling kåserier som Mark skrivit. Boken är från 2010 och texterna samlade något år innan dess. Vi hade den som högläsning under någon vecka. Det passade den bra till. Lättsamma och med en del seriösa funderingar. Inramning med morfar blev behållningen tillsammans med Ilon Wiklands illustrationer. Många av texterna var dock mindre genomtänkta och hade kanske mått bra av att cylinder-arkiveras.

Helheten; en ok bok när man fikar på eftermiddagen med starkt kaffe och kanelbulle.

Dinosauriepark i Dindugul

En dinosaurie sticker fram huvudet i grönskan, lekpark i Dindigul.

Veckans bild vecka 16, 2023

Även i Indien finns dinosaurieparker. Dessa djur fascinerar inte bara våra unga utan unga i hela vår värld. Tänk att de har vandrat runt här för några miljoner år sedan. Den här (vilken art det nu är) ses i en passande djungelmiljö. Inramad av grönska. Även detta en bild av Indien, ett land som rymmer så mycket.

Bufflar på marknaden

Bufflar, eftertraktade på Dindiguls marknad.

Veckans bild vecka 16, 2023

Hej alla följare och spontanbesökare. Gilla och kommentera! Här är ytterligare en bild från Dindigul, metropolen norr om Batlagunda. Dindigul är en stad med station och dubbelt så många innevånare som B. Här ett gäng bufflar som står mitt i soporna och med kalv som söker efter ät/tuggbart. En livlig kommers med många besökare och många lantbrukare med allehanda varor/djur/mm att sälja/byta. Bilden är inramad av palmernas kronor och soporna nederst i bild. En talande bild med många funderingar kring livet i Indien.

Marknad i Dindigul

Hönsfarmaren från Dindigul

Veckans foto vecka 15, 2023

Nu återupptar jag nostalgitrippen till Indien. Och här en ung man som ska sälja höns på marknaden. Här en grann tupp som bör betinga ett bra pris. Atmosfären runt oss kan man känna genom att bara titta på fotot, en kaosartad ordning. Mycket folk som basunerar ut sina varor, ett lätt dis i luften av små eldar för att värma te. En motorcykel, färggranna saris och vi står i skugga. Samtidigt som det är liv och rörelse har vi stannat upp i denna kommers för att beundra en tupp. Kanske till grytan eller till ett nytt hem i ny hönsgård.

Just nu går programmet; Världens sämsta indier på SVT 1. David Batra utmanas att klara sig som en indier av Malin Mendel. Indien ligger i tiden, och det är tredje säsongen. Dindigul, en lite större stad än Batlagundu, där vi bodde. Ytterligare bilder från Dindugul kommer.

Ett blått hav

Veckans bild vecka 15, 2023

Annandag påsk och Konstrunda i Landskrona och här vid Konsthallen blommar olika scilla med olika nyanser av blått. Verkligen ett hav av blommor. En invasiv art, men en art som inte gör så stor skada under de imponerande bokarna mfl trädslag. Tips; vänd mobilen uppochner när du tar bilden så behöver du inte böja alltför mycket på ryggen. Den gula blomman är vårlök.

Duvornas tid

Ringduvan i vårt äppelträd

Veckans bild vecka 15, 2023

Nu blir det en paus när det gäller indienbilder. Idag lite trädgårdsnatur. Våra ringduvor kuttrar ikapp, ett inte alltid uppskattat vårtecken. Den här satt i vårt fina äppelträd och slumrade. Och så vaknade den till och kikade med sin intensiva blick. Den är vaksam. och så hoar den, ett femstavigt hoande – lätt att skilja den ifrån andra duvarter.

Snart är häckningen igång och det blir tuffa dagar för dessa fredens symboler. Ringduvan fick sin ring tack vare att dess skapare höll den om halsen mellan pekfingret och tummen. Den var vit och målades grå – då blev det som en vit ring vid halsen.