Våt fasan

Den blöta fasanen i körsbärsträdet

Veckan bild, vecka 26 2023

Nu kommer regnen, de efterlängtade regnen. Och här i grannens körsbärsträd sitter en ungfågel – fasan och undrar vad som står på. Ruggig i regnet. Den satt där helt stilla, ruskade på sig och tycktes förvånad över duschen som kommit in över trädgården efter mer än en månads uppehåll.

Det blir en bra siluett med ett ljusare parti i lövverket i bakgrunden. Grenarna med sina lavar ger en bra inramning och de ger dessutom en spännande diagonal genom fotot.

Gråsparv på nocken

Gråsparven på den lavbeklädda nocken

Veckans bild, vecka 25 2023

Här kommer en bild lagom till midsommar. Gråsparvar firar inte midsommar, men de är just färdiga med sin kull. Alla ungar är utflugna och får snart klara sig på egen hand. Här sitter en hanne och kollar och protesterar när ungarna är alltför oförsiktiga.

500 tele och god upplösning ger ett hyggligt porträtt av denna lilla sparv.

Blåmes, häckar i valnöten

Blåmesen kikar fram

Veckans bild vecka 22, 2023

Vi har ett häckande par blåmesar i vår trädgård. De har bosatt sig i vår t valnötsträd. Och så flitiga de är. De rensar våra fruktträd från bladlöss och andra skadegörare – de blir liksom winwin här. Gratis bostad i utbyte mot biologisk bekämpning.

Det blev ett tillfälle när mesen hoppade runt bland bladen, när den tittade rakt in i kameran. De två blåmesarna är rätt skygga men att samla mat till den nykläckta kullen är prioriterat. Det var en lite glugg med fri sikt och det är då det gäller…