Godismaskin på Köpenhamns Huvudbangård


Veckans foto, vecka 48 2018

Den här veckan kommer bilden från Köpenhamn Huvudbangård och utanför motsvarande Pressbyrån fanns den här maskinen. En färgglad moj i vintermörkret. och visst är det m som kommer ut om man dristar sig till att använda den. I lösvikt. Fotot inspirerat av Andreas Gursky. Googla honom så får ni se!
Fotot är taget med mobil och marginellt fotoshoppat, ett foto så där rakt av, rakt på och med budskapet att sätta färg på livet.

Fler foton kommer – det har varit lite till och från här på bloggen med mina veckans-bilder, men nu ska de komma lite mer regelbundet. Så ha det till nästa vecka.

Gylden IPA

En snäll, dansk IPA, smaksatt m rosmarin och hyben (nypon). Trots det! så är det en god ipa. Schiöts är varumärket efter en botanist, Ludvig Theodor som etablera ett stort bryggeri vid Odense. Läs mer om L T Schiötz på schiötzbryg.dk

Numera ligger bryggeriet på södra Själland i Faxe. Och ingår i Royal Unibrew som även äger bl.a. Heiniken och Pepsi. När kvalitetsbryggerier blir uppköpta är risken stor att ölen blir mer mainstream.

Jo, Gylden IPA är en frisk god öl med tre olika humle; Citra, Simcoe, Pacific Gem. Det är humlen som gör ölen.

Hop Hacker

Brewdog är ett säkert kort och HH är inget undantag. En härlig IPA med en beska som är i mellanläget. Inte mycket skum men en härlig doft när man häller upp. Lite exotisk och bra stomme; malten.

Det negativa som man kan reagera mot är alkoholhalten, 8,7%. Jag hade hellre sett en lägre halt och månne även en mindre sötma.

Thy IPA

En god, lätt humlad IPA, rund i smak och fruktigt intressant. En välskummande och ofiltrerad öl där humlen tillsats efterhand vilket ger en mildare beska. En IPA från Thisted Bryghus, som ligger vid Limfjorden på Jylland. Ett ställe att besöka som turist. Och Thy är det amt som staden Thisted ligger i.

T Bryghus har många goda öl, fattas bara. Danmark har ju ett gott rykte när det gäller öl och TB lever verkligen upp till det.

Chiliskörd

Skörden av chili är bärgad. Den här heta sommaren har gynnat chilin och ovanligt många har mognat. En planta och massor av frukter. Lite rundade, skrynkliga och rödoranga. Sorten heter Carolina reaper och är en 12+++ på en 10 gradig skala, dvs en riktigt stark en och en av världens hetaste chilisorter. De delade frukterna har fått torka i ugn i 75 grader (ca) varmluft och med fläkten på max. Efter några timmar är de torra och bara att lägga i tättslutande burk.

Det blir nog chilisalt av en del och malda flingor av en del.

Och här är de nyskördade frukterna just innan torkning, delade för att processen ska gå lite snabbare;