Vy av slutet av juli 2

Veckans bild vecka 31, 2020
Här kommer uppföljaren av den senaste bilden, en vy till med andra ord. Och det i kvällssolen över kornfältet. Traktorspåren löper in i bilden och där i fjärran kan man skönja Barsebäcks kärnkraftverk. Rödsticket är markant så här på kvällen och det r ok tycker jag. Visst skulle man kunna dra ner det röda i PS, men då missar man kvällskänslan.
Molnen ger dramatik och spåren mot eller bort från kärnkraft ett budskap fritt för tolkning.
Bilden är tagen för 10 år sedan här vid Vadensjö, vår by.

Vy i slutet av juli

Veckans bild vecka 30, 2020
Den här bilde är tagen för några år sedan och i vår by, en vy över åkrarna som omger Vadensjö.
En dramatisk himmel som det kan bli när åskmoln tornar upp sig samtidigt som solen skiner. Drama!
Noter alla olika fält i olika färger, nyanser, väl värt att få på bild.
Ljuset betyder allt i en sån här bild. Vemod eller förhoppning? Sommaren går mot sitt slut. Lantbrukaren får snart sin belöning för all möda som odling innebär. Fina motiv som inte ska sågas som trivial-banala. Gilla läget – plåta åskmoln.

Ny ärla – 2

Veckans bild, vecka 29, 2020
Hej igen
Vår ärla strosar runt och hittar en hel del att äta i vår sparsamt klippta gräsmatta. Fördelen med den biologiska mångfalden! Och när den kom fram till krukorna med pelargoner mm så sträckte den på sig, eller tog ett tveksamt steg, öppet för tolkning, och som tur var så var katten inte på riktigt. Ett trevligt motiv och en kär vän i vår trädgård, men skärpan är kort även med ett 200mm tele. Så många bilder gäller – kassera och välj skärpa.

Jack och All the way

J.A.C.K och All the Way, två fina ipor (IPA).

Jack från Carnegie i Stockholm är en lagom beskad ipa med fina fruktiga nyanser. Bra som kvällsöl till Morden i Midsomer med linsbågar som tilltugg.

All the Way från Dugges är även den en lagom beskad ipa. Vete o korn i malten som gör denna ale något mildare. Öl ska bryggas på kornmalt. Citrahumle ger citrussmaken och tillsammans m Amarillo o Cascade är det säkra humle-kort – kunde t.o.m. varit än mer.

Båda är session-ipa vilket innebär något lägre alkoholhalt men med samma malt och beska som motsvarande ipa. Balansen finns kvar. En typ av ipa som efterfrågas allt mer.

Vallmo

Veckans bild, vecka 28, 2020
Här kommer så veckans bild, mitt i sommaren och om då inte en med en blomma på. Den växer i vår trädgård och i grönsakslandet. Ett ogräs. Och några exemplar får alltid stå kvar. Se bara på hur insekterna kravlar omkring i blomman – så det är därför den får stå kvar – den är ju väldigt fin dessutom.
Ingen märklig bild, men den förmedlar sommar och vilken kraft det finns ute i vår natur/trädgård nu. En oas som aldrig är sig lik från ett år till ett annat.
Vi har kollat in listan med invasiva arter och vårt gudaträd som är inne på sitt första år landar i komposten till hösten. Rosa rugosa, en vit variant är vi lite tveksam till den också.
Men vallmon, finns inte på listan så den får fortsätta att pryda sin plats.

Ny ärla

Veckans bild vecka 27, 2020
En nyfiken nyfödd ärla som är ute på upptäckarstråk på vår blommande gräsmatta. Når mattan är lite tufsig med blommande tusenskönor gillar fåglarna den som allra bäst. Det finns mycket att spana in och en hel del att stoppa i sig.
Här i gränsen mellan skugga och sol verkar den trivas bäst. De mest fjuniga fjädrarna är bytta och den närmar sig en fjäderdräkt som vuxna har.
Ljuset och fågels nyfikna blick ger bilden. Juste!