Christmas IPA

Mmmm, det här va fina grejer. En mycket god ipa från Göteborgs nya bryggeri.

Mycket beska och tydliga citrustoner precis som man förväntar sig av en ipa. Efter julens Mariestad mfl “vanliga” öl så blir en sån här ipa så mycket mer. Bra skum, doft och känsla som är svår att sätta ord på. Härlig, lagom sötma och en perfekt öl att njuta av framför brasan. Testa!

Mera Blues

Veckans bild vecka 52, 2020
Champion Jack Dupree vid pianot 1970, och konsert i Lund, American Blues Festival. Ytterligare en bild från denna oförglömliga händelse. Obeskrivligt.
En grupp musiker som spelade den mest fantastiska blues man kan uppleva. och de som var med är alla legender. Kolla farsan som spelar piano – inlevelse är bara förnamnet. Skorna välputsade och respekten för publiken – de ska få det bästa. Och då efter en hel hoper konserter runt om i Europa. Vilket slit och trots det en inlevelse och hantverk av världsklass.
Som jag skrev under förra bilden – ett färgstarkt gäng musiker och ett ytterligt tacksamt motiv. Tack Champion Jack Dupree och alla andra som var med denna magiska kväll.
Och bilderna – det blev många och många av dem blev suddiga trots en pressad Tri-X, från 400 till 1600. Några får trots allt vara med här på bloggen när temat är artister.

American Blues Festival

Veckans bild, vecka 51, 2020
Här en bild från Bluesfestivalen 1970 på AF i Lund. En årlig återkommande upplevelse. En makalös fantastisk grym tillställning. De bästa artisterna från “Over there” kom och frälste oss för bluesen, magiskt.
1970 års version var med artister som;
Sonny Terry & Brownie Mc Ghee
Bukka White
Sister Rosetta Tharpe
Champion Jack Dupree
Känn på det! Bara namnen blir man golvad av. Eller hur?
Och det var en kväll som vi som kom med lånad bil från Landskrona inte glömmer.
-Jo det stämmer! Det är 50 år sedan denna bluesafton intog scenen i akademikerna hus. Och de gjorde de med besked.

Det här blir lite av ett tema – artister på scen och i full aktion. Och visst är det väl häftigt att se den inlevelse och kraft som man känner av bilder som den här. Håll till godo – fler kommer.

Wilson Pickett

veckans bild, vecka 50, 2020
“In the Midnight Hour” och många andra fick vi höra den här kvällen vid Norrvikens trädgårdar. En magisk kväll. Wilson Pickett turnerade 1996 runt i Europa och passade även på att besöka Sverige. Hans storhetstid var under Motownåren på 60-talet. Så nu var det en delvis ny publik han fick möta – och vi gamla var tacksamma att han orkade med en turné. Visserligen brast rösten efter ett par tre låtar men det var helt ok. Bandet som var med var minst lika imponerande – det blev en helkväll. Och så tacksam att fota, en mörk sommarkväll och färgstarka artister. Skannad dia.
Tack Wilson Pickett.

St Albans centrum

Veckans bild, vecka 49, 2020
Grattis, här kommer ytterligare en bild från England och 60-talet.
Det här är centrala St Albans med sin affärsgata och parkeringsfrustration. Och en upptagen lapplisa. Som sagt det var några veckor på sommaren -68 som jag bovar i England. Det var mycket hitlistor, mode från Carnaby road och Beatles. En trevlig tid.
Och att fotografera var min stora grej. Det blev många bilder som jag nu försöker få lite ordning på. Originalen finns som negativ och dia så det har varit en del skannande.
Om man vill kolla bloggbilderna från den här tiden så sök på;
England

Polis utanför Buckingham Palace

Veckans bild vecka 48, 2020
Snart ikapp igen! och nu med ytterligare ett foto från 1968 och London.
Inga demonstrationer, ingen revolt mot ärkekonservativa England.
Polisen här verkar var rätt bekväm med ung man på motorcykel. Ingen huligan.
Visst ser man att det är London och att det är en stilig byggnad i bakgrunden som är väl inhängnad.
Ett par syns mitt i grinden, det händer saker i bilden. Här verkar det vara tillåtet att parkera sin hoj. Det är sommar. Trots det är det disigt. Vid polismannens huvud kan man skönja ett större fyrkantigt hus, London har påbörjat sin exploatering som är i full swing nu 50 år senare. -68 var luften fylld av sot. En dag i London gav en rejäl dos vilket syntes i näsduken på kvällen. Läskigt.
Bilden, ett dokument från en annan tid som man kan grunna över nu. Hur blev det? Luften har trots allt blivit renare men den fossila användningen har ökat. Klimatet hotas – och det visste man redan på 60-talet. Och britterna lämnar EU. Ett stort misstag.
Allt detta när man ser ett foto med Buckingham Palace i bakgrunden.

Pubhunden

Veckans bild vecka 47, 2020
En bild från St Albans, förstad till London (egentligen en egen gammal stad med lång historia, som råkat bli en del av Storlondon). Och en stad med många pubar. Utanför denna låg en svart labrador och vaktade eller…
Den vänder nyfiket på huvudet men är rätt bekväm med att ligga mitt i dörröppningen. Skylten är väldigt diskret, men alla vet var pubarna finns. Blir den bjuden på öl?

23öö

23öö är en mikroöl, ale, en intressant dryck bryggd på Amager – postnumret!

En snygg förpackning och som sagt, en intressant ale. Spetsad med limeblad. Och det är kanske där det går fel? Jag får associationer till ett tuggummi vi kunde köpa för veckopengen på 50-talet. Doft och smak. När man väl passerat nostalgiinslaget så känns den frisk, somrig och fräsch. Sötman känns lite för stor samtidigt som den döljer lite av limebladen.