Strandpromenad

Veckans bild, vecka 4, 2021
Här kommer ett gästinlägg – tack.
Och det är från vår stad, Landskrona och linjen. En försvarsanläggning med en linje mot FI som man väntade skulle komma från Sundet.
Nu är det strandpromenad med vindpinade oxlar, gamla kanoner och bänkar att sitta på.
Här står Selma Lagerlöf staty och tittar ut mot Köpenhamn.
Ett fint motiv med en obruten horisont. Här brukar man kunna skönja Köpenhamn.

Sidensvans i päronträd

Veckans bild vecka 3, 2021
Här kommer en fågelbild. Och den är från 1971. Kameran var laddad med svartvitt och Tri-X, och det borde ha varit färg med tanke på sidensvansarnas fjäderdräkt. Men den här funkar rätt bra. Ett gammalt negativ som har sina prickar och repor. En del lagade i Ps men de flesta kvar. Ger trots allt lite autenticitet till fotot. Visst är det rörigt, päronen är många och grenar går som en väv genom kompositionen. Trevliga fåglar som, om man har tur, kan få se höst och vinter på födsök.

Vårsådd i Vadensjö

Veckans bild vecka 2, 2021
Veckans bild vill förmedla lite vårkänsla, nu när den vi längtar till lite varmare väder. Bilden är en tidig morgon i mars eller april när största traktorn är ute och luftar sig – sådd. Och det är tidig morgon, marken frusen och bär ekipaget. Smart. Lite av jorden ryker som görs sig i motljuset.
Så veckans bild (eg förra veckans) förmedlar lite av våren som väl ska komma även om det dröjer några veckor till. Det känns ju väldigt bra att påminnas om att det kommer andra tider. Vår och flockimmunitet från Covid 19. Vi ser fram emot både och.

Barley Wine Ale

Thirsty Dog Brewing Co är bryggeriet som står bakom den här ölen, ja det är en öl trots namnet. Visst är det barley, kornmalt som malt men även vete är där också.

Det här är en god öl, en öl med tydlig beska, härligt. Om man då smakar en gång till känner man sötman, och det är lite för mycket sötma. Och smaken blir kort. Barley Wine Ale är en starköl med 10% och det tycker jag är för mycket för en öl.

Nej, det blir ingen repris av den här brygden.

Fermenterarna IPA

Vajert! En bra öl, ale, med humle utan alltför mycket drama. Lite söt, dvs lite lagom, och sedan en hel drös med smaker, nyanser som accentueras av en god doft. Grumlighet som lär bära aromerna. Dock tydligt att det inte är en ren kornmalt utan att här har man också spätt på med både korn och havre. Ok det funkar. Sägs att den även ska innehålla tallbarr – men det går mig förbi. Lite exotiska frukter, nja det kan man ana. Mitt betyg är mer än godkänt och en bra ale att njuta vid 8-tiden på kvällen. Dessvärre bara på burk – inget jag gillar även om den var snygg. Fermenterarna IPA. Strömstad. Kolla in hemsidan – ett flöde från Facebook, snyggt.

Bilutställning Malmö 1960-tal

Veckans bild, vecka 1, 2021
Hej från Bloggen.
och god fortsättning på det nya året, 2021. Vi hoppas på det bästa.
Jo, jag vet det är vecka 2 – men det kommer ytterligare en bild den här veckan!
Och nu börjar jag försöka få lite ordning på alla mina svartvita skannade bilder. Inte helt lätt. Några hamnar på min hemsida så man kan dela med sig lite fler och då i form av bildserier. J-album är helt ok.
Nu till dagens foto, en utställning i Mässhallarna i Malmö och då bilutställning. Har man en sån här fin välpolerad veteranbil måste man ju få visa upp den. Och visst är den väl fin. Nu har jag inte koll på vad bil det är – är det en Morgan? eller en MG eller rent av en Bugatti. Jag håller på MG – någon som vet?
Svartvitt har sina fördelar och när man ser kornskärpan har man lyckats väl. Komposition, ja bara rakt av typ. Lite knäböj och det blanka i lacken kommer till sin rätt. Budskapet störs inte av någon “fancy” vinkel utan fokus är på bilen. Så det så.

Och nu något helt annat – kolla Arnolds Youtube-tal som las ut idag (10/1/2021) till sina partikamrater och amerikanska folket + alla andra. Det är ord och inga visor.

Torkvinda i oktober

Veckans bild, vecka 53, 2020/2021
Nu blir det en paus med bilder på artister – men det kommer fler. Och även fågel. Här en nytagen bild i vår trädgård nu i höst innan torkvindan blev intagen och satt i vår bod för vintern. Alla droppar som hänger på trådarna är som små linser som fångar allt runt om, ett riktigt “Fish-eye”. Dropparna bildar spännande mönster, de hänger på jämna mellanrum och trillar inte förrän de har en viss storlek. När de väl trillar inser man att vattendroppar är runda och inget annat. Det blir nästa utmaning…
En linje rakt igenom bilden – är det ok? Max suddig bakgrund kan funka och man anar att det fortfarande är grönska, den grå vintern är ännu inte här.
Men de suddiga linjerna balanserar bilden – den undre tredjedelen känns stabil, bilden vilar på en bra bas. Ett motiv att utveckla – det får bli nästa höst.