Finn Aussie Neipa

Finn gör ofta god öl och detta är inget undantag. New England IPA är inte fullt så besk som vanliga IPA och den här har dessutom lagom sötma och fruktighet med touch av citrus och sötma. En härlig brygd som kan rekommenderas i trädgården en ljummen sommarkväll.

Finn, tack!

Trädgård i juli

Vilken sommar, härligaste finaste vädret. Och nu kommer men; det skulle sitta fint med lite regn, eller snarare mycket regn, stillsamt under ett par dagar. Det är alltför mycket att vattna nu.

Och så mycket det är att skörda; potatis, morötter, rödbetor, squash, majs, och tomater och gurka i växthuset tillsammans med chili och aubergine.

Pelagonerna blommar maxat med många andra; ringblomma, stockros, malva, solros och många fler. Insekterna har goda tider bland blommande kryddor och fjärilsbuskar.

Och här ett par bilder, blommande klockranka, fikon på g och nyskördade gurkor;

American Pale Ale

Superb, vilken god APA. Brygd av Ebeltofts Gårdsbryggeri. Även denna. Mumma för en som gillar beska när den är lagom avrundad. Bra mältad, lagom sötma, balans i humlen och en skummande pärla. Vad mer kan man begära. Passar till vilken TV-serie som helst och än bättre en sommarkväll under vårt äppelträd där värmen dröjer sig kvar.

Tack, Ebeltoft!

Havnebajer

Ytterligare en god öl från Ebeltoft gårdsbryggeri. En mer traditionell öl med karaktär. Väl humlad och med en malt från ett maltkorn som danska lantbrukare vet hur man odlar. En verklig pärla när man vill ta en paus från IPA.

Fruktig och med lagom beska.

Raw Power

En öl från Ebeltoft Bryggeri, en verklig kraftöl med en känsla av sommaräng och semester. Exotiska inslag och en god balans i smak, en riktig höjdare. Fruktig och med lagom beska som anstår en IPA. Amerikansk Citrahumle är hemligheten av denna lyckade öl.

Ebeltoft känner vi igen, vi som läst Rasmus Nalle för barn o barnbarn. En dansk lite idyll. Och med minst ett riktigt bra bryggeri. Testa Ebeltoft Gårdsbryggeri.